De coronasteunmaatregelen zouden normaal gezien eind deze maand september aflopen. Verschillende stemmen pleitten eerder echter al voor een verlenging, maar een akkoord hierover binnen de Vivaldi-coalitie blijft voorlopig uit.

De maatregelen waarvan sprake zijn het overbruggingsrecht, de tijdelijke werkloosheid, de tijdelijke bevriezing van de degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringenen en de covid-premie van 50 euro voor mensen met een sociale bijstandsuitkering.

Woensdagnamiddag kondigden verschillende media aan dat er een voorakkoord zou zijn gesloten, maar die informatie werd even later door verschillende bronnen dicht bij de onderhandelaars ontkend. 's Avonds was er opnieuw sprake van een mogelijk akkoord, maar de kloof tussen links en rechts bleek uiteindelijk te groot en de onderhandelingen konden niet worden beklonken, aldus een goed ingelichte bron.

De coronasteunmaatregelen zouden normaal gezien eind deze maand september aflopen. Verschillende stemmen pleitten eerder echter al voor een verlenging, maar een akkoord hierover binnen de Vivaldi-coalitie blijft voorlopig uit. De maatregelen waarvan sprake zijn het overbruggingsrecht, de tijdelijke werkloosheid, de tijdelijke bevriezing van de degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringenen en de covid-premie van 50 euro voor mensen met een sociale bijstandsuitkering. Woensdagnamiddag kondigden verschillende media aan dat er een voorakkoord zou zijn gesloten, maar die informatie werd even later door verschillende bronnen dicht bij de onderhandelaars ontkend. 's Avonds was er opnieuw sprake van een mogelijk akkoord, maar de kloof tussen links en rechts bleek uiteindelijk te groot en de onderhandelingen konden niet worden beklonken, aldus een goed ingelichte bron.