Onderhandelingen tussen vakbonden en directie van waardentransporteur Brink's hebben donderdagavond niet tot resultaat geleid.

Bij Brink's wordt al sinds vorige week woensdag gestaakt. Oorzaak is het feit dat de vervoerders moeten overstappen van het bedienden- naar het arbeidersstatuut. Voorts wordt er geschrapt in de bedrijfs-cao's en sluit de vestiging in Strépy, waar een zestigtal mensen werken.

Het Amerikaanse moederbedrijf wil daarmee het verlieslatende Brink's Belgium weer concurrentieel maken met concurrent G4S.

Dinsdag was er reeds een verzoeningsvergadering. Donderdagavond kwamen vakbonden en directie opnieuw bijeen onder leiding van een sociaal bemiddelaar. Maar de marathonvergadering van twaalf uur leverde geen resultaat op.

Staking gaat verder

De vakbonden waren nochtens bereid te praten over de besparingsmaatregelen. Zo wilden ze het arbeidersstatuut aanvaarden voor de vervoerders, met inbegrip van de loon- en arbeidsvoorwaarden die gelden bij concurrent Group 4, op voorwaarde dat de betrokkenen de opzegtermijnen als bedienden konden behouden.

Maar volgens vakbondssecretaris Marc Geerinck van het ACV wilde de directie het volledige arbeidersstatuut invoeren. Pas indien dat aanvaard werd, was de directie bereid te onderhandelen over sociale maatregelen ter begeleiding van de sluiting van de vestiging in Strépy, aldus Geerinck, die dat totaal onaanvaardbaar voor de vakbonden noemde.

De bonden spraken na afloop van een totale mislukking en complete impasse. Vrijdag wordt er verder gestaakt. Of er dan ook opnieuw onderhandeld wordt, is nog onduidelijk. De sociaal bemiddelaar wacht op een signaal van de werkgever.

De effecten van de staking zijn inmiddels op tal van plaatsen goed voelbaar. Zo hangen Fortis en ING voor de bevoorrading van de
geldautomaten af van Brink's.

Onderhandelingen tussen vakbonden en directie van waardentransporteur Brink's hebben donderdagavond niet tot resultaat geleid. Bij Brink's wordt al sinds vorige week woensdag gestaakt. Oorzaak is het feit dat de vervoerders moeten overstappen van het bedienden- naar het arbeidersstatuut. Voorts wordt er geschrapt in de bedrijfs-cao's en sluit de vestiging in Strépy, waar een zestigtal mensen werken. Het Amerikaanse moederbedrijf wil daarmee het verlieslatende Brink's Belgium weer concurrentieel maken met concurrent G4S. Dinsdag was er reeds een verzoeningsvergadering. Donderdagavond kwamen vakbonden en directie opnieuw bijeen onder leiding van een sociaal bemiddelaar. Maar de marathonvergadering van twaalf uur leverde geen resultaat op.Staking gaat verderDe vakbonden waren nochtens bereid te praten over de besparingsmaatregelen. Zo wilden ze het arbeidersstatuut aanvaarden voor de vervoerders, met inbegrip van de loon- en arbeidsvoorwaarden die gelden bij concurrent Group 4, op voorwaarde dat de betrokkenen de opzegtermijnen als bedienden konden behouden.Maar volgens vakbondssecretaris Marc Geerinck van het ACV wilde de directie het volledige arbeidersstatuut invoeren. Pas indien dat aanvaard werd, was de directie bereid te onderhandelen over sociale maatregelen ter begeleiding van de sluiting van de vestiging in Strépy, aldus Geerinck, die dat totaal onaanvaardbaar voor de vakbonden noemde.De bonden spraken na afloop van een totale mislukking en complete impasse. Vrijdag wordt er verder gestaakt. Of er dan ook opnieuw onderhandeld wordt, is nog onduidelijk. De sociaal bemiddelaar wacht op een signaal van de werkgever.De effecten van de staking zijn inmiddels op tal van plaatsen goed voelbaar. Zo hangen Fortis en ING voor de bevoorrading van de geldautomaten af van Brink's.