Het belangrijkste twistpunt blijft de erkenning als 'zwaar beroep' en de consequenties daarvan.

"De minister heeft zich ertoe verbonden om een erkenning als zwaar beroep te verdedigen, maar hij kan nog geen pensioenleeftijd daaraan koppelen. We willen dat die op 58 jaar komt te liggen", zegt Vincent Gilles, voorzitter van VSOA Politie. Fabrice Discry, de provinciaal voorzitter van het NSPV in Luik, spreekt van een "constructieve" vergadering. "De minister liet verstaan dat het gehele operationele kader zou erkend worden als zwaar beroep. Maar over de leeftijd wordt nog onderhandeld." "De gesprekken zijn zeer technisch, maar we boeken vooruitgang. En de sfeer is minder gespannen", besluit Gilles.

De datum van nieuw overleg ligt nog niet vast. De vakbonden zullen hun achterban raadplegen. Jambon en de politievakbonden onderhandelen nog over de pensioenregeling voor politieagenten die niet onder de overgangsmaatregel vallen voor agenten die hun pensioen hebben kunnen aanvragen voor 10 juli 2014. Die overgangsmaatregel keurde de regering al op 6 maart goed.

(Belga/RR)

Het belangrijkste twistpunt blijft de erkenning als 'zwaar beroep' en de consequenties daarvan. "De minister heeft zich ertoe verbonden om een erkenning als zwaar beroep te verdedigen, maar hij kan nog geen pensioenleeftijd daaraan koppelen. We willen dat die op 58 jaar komt te liggen", zegt Vincent Gilles, voorzitter van VSOA Politie. Fabrice Discry, de provinciaal voorzitter van het NSPV in Luik, spreekt van een "constructieve" vergadering. "De minister liet verstaan dat het gehele operationele kader zou erkend worden als zwaar beroep. Maar over de leeftijd wordt nog onderhandeld." "De gesprekken zijn zeer technisch, maar we boeken vooruitgang. En de sfeer is minder gespannen", besluit Gilles. De datum van nieuw overleg ligt nog niet vast. De vakbonden zullen hun achterban raadplegen. Jambon en de politievakbonden onderhandelen nog over de pensioenregeling voor politieagenten die niet onder de overgangsmaatregel vallen voor agenten die hun pensioen hebben kunnen aanvragen voor 10 juli 2014. Die overgangsmaatregel keurde de regering al op 6 maart goed.(Belga/RR)