Die onderhandelingen zullen hard zijn, maar er is een kans op slagen. Met de nota-Di Rupo kan worden gewerkt, zegt hij. Onder één voorwaarde: "Een onderhandeling kan pas slagen als de twee extremen afwezig zijn"; aldus Vanackere in De Standaard.

Het ene extreem -de N-VA- is er niet bij. En Vanackere laat niet na duidelijk te zijn: "Inderdaad, dat is een vingerwijzing naar Olivier Maingain (FDF). De vraag is of de Franstalige partijen de moed zullen hebben om afstand te nemen van een aantal thesissen van Maingain.

Maingain repliceert

Maingain speelt de bal terug en vraagt zich af of de CD&V tijdens de onderhandelingen in staat zal zijn om afstand te nemen van een aantal stellingen van de N-VA. "Is de CD&V bijvoorbeeld in staat om de Vlaamse regering de onvoorwaardelijke toepassing van het minderhedenverdrag te doen aanvaarden? ", vraagt hij zich af. "Mijnheer Vanackere zou aan geloofwaardigheid winnen als hij in dat dossier vooruitgang kan boeken."

Maingain wil alleszins tot een akkoord komen, maar hij beklemtoont dat dat moet gebeuren via "de noodzakelijke eenheid van de Franstalige partijen".

Uitbreiding Brussel

Over de uitbreiding van Brussel zegt Vanackere verder dat het Interessant is voor congressen en wetenschappelijke boeken. "Onderhandelingstechnisch is het dom. En allerminst ernstig."

De FDF-voorzitter neemt met genoegen akte van het feit dat Vanackere wetenschappelijke funderingen ziet voor een uitbreiding van Brussel. "Het is beter zich op wetenschappelijke dan op nationalistische argumenten te baseren." (Belga/TE)

Die onderhandelingen zullen hard zijn, maar er is een kans op slagen. Met de nota-Di Rupo kan worden gewerkt, zegt hij. Onder één voorwaarde: "Een onderhandeling kan pas slagen als de twee extremen afwezig zijn"; aldus Vanackere in De Standaard. Het ene extreem -de N-VA- is er niet bij. En Vanackere laat niet na duidelijk te zijn: "Inderdaad, dat is een vingerwijzing naar Olivier Maingain (FDF). De vraag is of de Franstalige partijen de moed zullen hebben om afstand te nemen van een aantal thesissen van Maingain. Maingain repliceert Maingain speelt de bal terug en vraagt zich af of de CD&V tijdens de onderhandelingen in staat zal zijn om afstand te nemen van een aantal stellingen van de N-VA. "Is de CD&V bijvoorbeeld in staat om de Vlaamse regering de onvoorwaardelijke toepassing van het minderhedenverdrag te doen aanvaarden? ", vraagt hij zich af. "Mijnheer Vanackere zou aan geloofwaardigheid winnen als hij in dat dossier vooruitgang kan boeken." Maingain wil alleszins tot een akkoord komen, maar hij beklemtoont dat dat moet gebeuren via "de noodzakelijke eenheid van de Franstalige partijen". Uitbreiding Brussel Over de uitbreiding van Brussel zegt Vanackere verder dat het Interessant is voor congressen en wetenschappelijke boeken. "Onderhandelingstechnisch is het dom. En allerminst ernstig." De FDF-voorzitter neemt met genoegen akte van het feit dat Vanackere wetenschappelijke funderingen ziet voor een uitbreiding van Brussel. "Het is beter zich op wetenschappelijke dan op nationalistische argumenten te baseren." (Belga/TE)