Groen! is niet te spreken over het "getalm" van de zes onderhandelende partijen. Volgens kersvers Kamerfractieleider Stefaan Van Hecke - die Meyrem Almaci opvolgt nu die zich voluit op de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen wil concentreren - zijn de onderhandelaars ronduit "onverantwoord" bezig.

"Door hun getalm dreigen de middenklasse en de mensen die het moeilijker hebben een nog hogere rekening gepresenteerd te krijgen", zegt Van Hecke, die ook niets wil weten van de suggestie van een zakenkabinet.

Volgens Van Hecke spelen de onderhandelaars een gevaarlijk spel met de welvaart van de mensen. Zo dreigt niet alleen de rekening op te lopen door het uitblijven van een doorbraak, maar de groenen hebben ook weinig vertrouwen in de maatregelen die in de pijplijn zitten.

Van Hecke: 'Stop met watertrappelen'

"De traditionele antwoorden van de klassieke partijen zijn geen antwoord op de huidige malaise", aldus Van Hecke. Hij waarschuwt ook voor een begroting die gebaseerd is op louter "besparen en afbouwen". "Daarmee bereiden we ons niet voor op de jaren na deze economisch barre tijden", luidt het.

Van Hecke heeft een duidelijke boodschap aan het adres van de onderhandelaars: "Stop met watertrappelen en maak werk van echte hervormingen die de toekomst voorbereiden".

Maatschappelijke keuzes

De suggestie om een soort zakenkabinet op poten te zetten naar Italiaans of Grieks voorbeeld, kan voor Groen! niet door de beugel. "Dat die suggestie leeft, is op zich al een blaam voor de onderhandelaars. Het is ook precies wat we niet moeten doen: de echte hervormingen die nodig zijn, veronderstellen duidelijke maatschappelijke keuzes. Die moeten door politici worden gemaakt". (Belga/SD)

Groen! is niet te spreken over het "getalm" van de zes onderhandelende partijen. Volgens kersvers Kamerfractieleider Stefaan Van Hecke - die Meyrem Almaci opvolgt nu die zich voluit op de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen wil concentreren - zijn de onderhandelaars ronduit "onverantwoord" bezig. "Door hun getalm dreigen de middenklasse en de mensen die het moeilijker hebben een nog hogere rekening gepresenteerd te krijgen", zegt Van Hecke, die ook niets wil weten van de suggestie van een zakenkabinet.Volgens Van Hecke spelen de onderhandelaars een gevaarlijk spel met de welvaart van de mensen. Zo dreigt niet alleen de rekening op te lopen door het uitblijven van een doorbraak, maar de groenen hebben ook weinig vertrouwen in de maatregelen die in de pijplijn zitten. Van Hecke: 'Stop met watertrappelen'"De traditionele antwoorden van de klassieke partijen zijn geen antwoord op de huidige malaise", aldus Van Hecke. Hij waarschuwt ook voor een begroting die gebaseerd is op louter "besparen en afbouwen". "Daarmee bereiden we ons niet voor op de jaren na deze economisch barre tijden", luidt het.Van Hecke heeft een duidelijke boodschap aan het adres van de onderhandelaars: "Stop met watertrappelen en maak werk van echte hervormingen die de toekomst voorbereiden".Maatschappelijke keuzesDe suggestie om een soort zakenkabinet op poten te zetten naar Italiaans of Grieks voorbeeld, kan voor Groen! niet door de beugel. "Dat die suggestie leeft, is op zich al een blaam voor de onderhandelaars. Het is ook precies wat we niet moeten doen: de echte hervormingen die nodig zijn, veronderstellen duidelijke maatschappelijke keuzes. Die moeten door politici worden gemaakt". (Belga/SD)