Formateur Elio Di Rupo (PS) zal de acht onderhandelende partijen dan toch iets vroeger dan gepland bijeenroepen voor plenaire gesprekken, op vrijdag 19 augustus.

Dat schrijft De Standaard vandaag.

De adviezen van de juridische diensten van de Kamer over de B-H-V-wetsvoorstellen zouden op 16 augustus klaar zijn. Dan komt er een korte bilaterale ronde, gevolgd door een eerste plenaire sessie met de voorzitters van CD&V, PS, SP.A, CDH, Ecolo, Groen!, Open VLD en MR op vrijdag 19 augustus.

"Voor we met vakantie vertrokken, zeiden de andere onderhandelaars dat een akkoord over B-H-V een kwestie van een paar dagen was," zegt CD&V-voorzitter Wouter Beke in De Standaard. "Wel, laten we de daad bij het woord voegen en dat akkoord sluiten." (Belga/KVDA)

Formateur Elio Di Rupo (PS) zal de acht onderhandelende partijen dan toch iets vroeger dan gepland bijeenroepen voor plenaire gesprekken, op vrijdag 19 augustus. Dat schrijft De Standaard vandaag. De adviezen van de juridische diensten van de Kamer over de B-H-V-wetsvoorstellen zouden op 16 augustus klaar zijn. Dan komt er een korte bilaterale ronde, gevolgd door een eerste plenaire sessie met de voorzitters van CD&V, PS, SP.A, CDH, Ecolo, Groen!, Open VLD en MR op vrijdag 19 augustus. "Voor we met vakantie vertrokken, zeiden de andere onderhandelaars dat een akkoord over B-H-V een kwestie van een paar dagen was," zegt CD&V-voorzitter Wouter Beke in De Standaard. "Wel, laten we de daad bij het woord voegen en dat akkoord sluiten." (Belga/KVDA)