‘Ondanks nijpend tekort aan plaatsen staat opvangcentrum voor jongens leeg’

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn © Belga

Ondanks een chronisch gebrek aan opvangplaatsen in (gesloten) jeugdinstellingen staat een gloednieuwe voorziening voor jongens al maanden leeg. Die biedt plaats aan 40 jongeren, maar er is geen geld voor personeel.

Dat schrijft De Standaard.

In de nacht van maandag moest een meisje van 17 met psychische problemen in een politiecel slapen omdat er geen opvang was.

Maar terwijl er een nijpend tekort aan opvangplaatsen is, voor meisjes zowel als voor jongens, staat een compleet gerenoveerde en uitgebreide afdeling van de gemeenschapsinstelling De Zande in Ruiselede leeg. Ze zou plaats kunnen geven aan veertig jongens.

De campus bevindt zich in Wingene en werd halfweg vorig jaar afgerond, maar omdat er geen geld is voor personeel en werking, is die nog niet in gebruik genomen. Minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) kondigde in 2009 al aan dat de opening voor 2013 zou zijn. Volgens zijn kabinet staat dat nu gepland voor begin juli. Dan kunnen er achttien jongens terecht. Voor de overige plaatsen is er nog geen timing.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content