Uittredend minister van Onderwijs Oliver Paasch (ProDg) zal minister-president worden in de nieuwe regering van de Duitstalige gemeenschap. Dat meldt het blad Grenz-Echo donderdagavond op zijn website.

Er zal in de nieuwe regering geen plaats zijn voor Karl-Heinz Lambertz (SP), die sinds 1999 onafgebroken aan het hoofd van de Duitstalige gemeenschapsregering heeft gestaan. Volgens het blad zal Lambertz tijdens de eerste helft van de legislatuur parlementsvoorzitter worden. Daarna zal hij van plaats wisselen met gemeenschapssenator Alexander Miesen (PFF).

Nog volgens Grenz-Echo zal Isabelle Weykmans (PFF) in de regering bevoegd blijven voor Cultuur en Toerisme, maar daarnaast voegt ze onder meer nog Werkgelegenheid toe aan haar portefeuille. Harald Mollers (ProDG) wordt minister van Onderwijs en Antonios Antoniadis (SP) zal minister van Sociale Zaken worden. (Belga/TV)

Uittredend minister van Onderwijs Oliver Paasch (ProDg) zal minister-president worden in de nieuwe regering van de Duitstalige gemeenschap. Dat meldt het blad Grenz-Echo donderdagavond op zijn website. Er zal in de nieuwe regering geen plaats zijn voor Karl-Heinz Lambertz (SP), die sinds 1999 onafgebroken aan het hoofd van de Duitstalige gemeenschapsregering heeft gestaan. Volgens het blad zal Lambertz tijdens de eerste helft van de legislatuur parlementsvoorzitter worden. Daarna zal hij van plaats wisselen met gemeenschapssenator Alexander Miesen (PFF).Nog volgens Grenz-Echo zal Isabelle Weykmans (PFF) in de regering bevoegd blijven voor Cultuur en Toerisme, maar daarnaast voegt ze onder meer nog Werkgelegenheid toe aan haar portefeuille. Harald Mollers (ProDG) wordt minister van Onderwijs en Antonios Antoniadis (SP) zal minister van Sociale Zaken worden. (Belga/TV)