Zoals verwacht heeft de algemene raad van het ACV Marc Leemans officieel aangeduid om op 1 januari 2012 Luc Cortebeeck op te volgen als voorzitter.

Leemans was door het nationaal bestuur van het ACV voorgedragen als enige kandidaat om Cortebeeck op te volgen. De algemene raad, waarin meer dan 500 vertegenwoordigers van de beroepscentrales en de gewestelijke vakverbonden zetelen, bevestigde die voordracht dinsdag zoals verwacht. Tijdens een geheime stemming kreeg Leemans 91 procent van de stemmen achter zich.

Cortebeeck maakte begin maart bekend dat hij eind dit jaar, na bijna 40 jaar in dienst van de christelijke vakbond, afscheid neemt als voorzitter van het ACV. Hij is wel van plan zijn internationale mandaten, zoals het adjunct-voorzitterschap van het Internationaal Vakverbond, voort te zetten tot 2014.

Marc Leemans studeerde in 1982 af als maatschappelijk adviseur aan het Hoger Instituut voor Sociaal en Kultureel Werk - Arbeidershogeschool in Anderlecht.

Na zijn studies ging hij aan de slag bij het ACV, als medewerker van de studie- en vormingsdienst van de centrale voor mijnnijverheid, energie, chemie en leder. In 1996 werd werd hij nationaal secretaris van die beroepscentrale, om in 1999 nationaal secretaris van het ACV te worden. (Belga/KVDA)

Zoals verwacht heeft de algemene raad van het ACV Marc Leemans officieel aangeduid om op 1 januari 2012 Luc Cortebeeck op te volgen als voorzitter. Leemans was door het nationaal bestuur van het ACV voorgedragen als enige kandidaat om Cortebeeck op te volgen. De algemene raad, waarin meer dan 500 vertegenwoordigers van de beroepscentrales en de gewestelijke vakverbonden zetelen, bevestigde die voordracht dinsdag zoals verwacht. Tijdens een geheime stemming kreeg Leemans 91 procent van de stemmen achter zich. Cortebeeck maakte begin maart bekend dat hij eind dit jaar, na bijna 40 jaar in dienst van de christelijke vakbond, afscheid neemt als voorzitter van het ACV. Hij is wel van plan zijn internationale mandaten, zoals het adjunct-voorzitterschap van het Internationaal Vakverbond, voort te zetten tot 2014. Marc Leemans studeerde in 1982 af als maatschappelijk adviseur aan het Hoger Instituut voor Sociaal en Kultureel Werk - Arbeidershogeschool in Anderlecht. Na zijn studies ging hij aan de slag bij het ACV, als medewerker van de studie- en vormingsdienst van de centrale voor mijnnijverheid, energie, chemie en leder. In 1996 werd werd hij nationaal secretaris van die beroepscentrale, om in 1999 nationaal secretaris van het ACV te worden. (Belga/KVDA)