Het OCMW van de gemeente Kortenberg weigert in te gaan op de vraag van de federale regering om extra opvangplaatsen te organiseren voor asielzoekers.

OCMW-voorzitster Katrijn Willems (Open VLD) meldde maandag dat ze niet ingaat op het verzoek van premier Yves Leterme (CD&V) en staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS).

In een motivering voor de actie haalt Willems zwaar uit naar de federale regering. 'Twintig miljoen extra uittrekken voor opvang in een tijd van crisis en noodzakelijke besparingen creëert een voedingsbodem van frustratie bij de hardwerkende en zwaar belasting betalende Vlaming en Waal', zo luidt het scherp.

'Extra opvang en geld voor de opvang van asielzoekers verdoezelen enkel deze problematiek, maar bieden geen oplossing', zo luidt het verder in een mededeling. Volgens het OCMW van Kortenberg kan het 'falend' asielbeleid niet opgelost worden door 'louter extra opvangplaatsen te creëren en meer geld te voorzien'.

Willems hekelt voorts dat PS en CDH de bal in het kamp van de plaatselijke OCMW's leggen, 'maar zelf geen krachtdadige oplossingen naar voren schuiven'.

Het OCMW van de gemeente Kortenberg weigert in te gaan op de vraag van de federale regering om extra opvangplaatsen te organiseren voor asielzoekers.OCMW-voorzitster Katrijn Willems (Open VLD) meldde maandag dat ze niet ingaat op het verzoek van premier Yves Leterme (CD&V) en staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS).In een motivering voor de actie haalt Willems zwaar uit naar de federale regering. 'Twintig miljoen extra uittrekken voor opvang in een tijd van crisis en noodzakelijke besparingen creëert een voedingsbodem van frustratie bij de hardwerkende en zwaar belasting betalende Vlaming en Waal', zo luidt het scherp.'Extra opvang en geld voor de opvang van asielzoekers verdoezelen enkel deze problematiek, maar bieden geen oplossing', zo luidt het verder in een mededeling. Volgens het OCMW van Kortenberg kan het 'falend' asielbeleid niet opgelost worden door 'louter extra opvangplaatsen te creëren en meer geld te voorzien'. Willems hekelt voorts dat PS en CDH de bal in het kamp van de plaatselijke OCMW's leggen, 'maar zelf geen krachtdadige oplossingen naar voren schuiven'.