Aboe Haniefa (ook geïdentificeerd met zijn echte naam, Hicham C.) werd woensdagochtend na een huiszoeking gearresteerd en voorgeleid, schrijft De Standaard. Hij bleef aangehouden op verdenking van aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims.

Bij de rellen afgelopen weekend werd geprotesteerd tegen de Amerikaanse anti-islamfilm 'Innocence of Muslims. Gelijkaardige protesten leidden in de moslimwereld tot geweld en doden. In Borgerhout werden 230 mensen opgepakt.

Nieuwe voorman

Volgens De Standaard vindt het gerecht dat er voldoende aanwijzingen zijn dat Hicham C. aan de basis lag van de rellen in Borgerhout. De dertigjarige moslim staat bekend als de nummer twee van de radicale moslimgroepering Sharia4Belgium. Sinds leider Fouad Belkacem (alias Aboe Imran) eerder dit jaar in de cel ging, wierp hij zich op als de nieuwe voorman van de groep.

In Borgerhout was woensdag een samenscholingsverbod van kracht. Gematigde moslimleiders meldden dat ze bedreigingen ontvingen. (TV)

Aboe Haniefa (ook geïdentificeerd met zijn echte naam, Hicham C.) werd woensdagochtend na een huiszoeking gearresteerd en voorgeleid, schrijft De Standaard. Hij bleef aangehouden op verdenking van aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims. Bij de rellen afgelopen weekend werd geprotesteerd tegen de Amerikaanse anti-islamfilm 'Innocence of Muslims. Gelijkaardige protesten leidden in de moslimwereld tot geweld en doden. In Borgerhout werden 230 mensen opgepakt. Nieuwe voorman Volgens De Standaard vindt het gerecht dat er voldoende aanwijzingen zijn dat Hicham C. aan de basis lag van de rellen in Borgerhout. De dertigjarige moslim staat bekend als de nummer twee van de radicale moslimgroepering Sharia4Belgium. Sinds leider Fouad Belkacem (alias Aboe Imran) eerder dit jaar in de cel ging, wierp hij zich op als de nieuwe voorman van de groep. In Borgerhout was woensdag een samenscholingsverbod van kracht. Gematigde moslimleiders meldden dat ze bedreigingen ontvingen. (TV)