Dat meldt Rode Kruis-woordvoerster Nancy Ferroni.

In opdracht van het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) had het Rode Kruis afgelopen weekend 500 bedden klaargemaakt om asielzoekers op te vangen in het kantoorgebouw tegenover de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ).

Maar de eerste nacht hadden zich amper 14 personen aangemeld. Dat was volgens sommigen te wijten aan de gebrekkige communicatie rond de vooropvang. Maar ook omdat er geen douches en eten aanwezig zijn in het kantoorgebouw, en omdat de asielzoekers het gebouw overdag moeten verlaten, zou het grote deel van de vluchtelingen liever in het tentenkamp in het Maximiliaanpark blijft.

Infocampagne

Staatssecretaris Francken verstuurde dinsdagmorgen nog een misnoegde tweet die hem veel kritiek opleverde: "Ze willen gewoon niet. Tentenkampje te knus blijkbaar. Kritiek stopt hier. Excuses welkom. Dank." Later gaf hij commentaar in het VRT-journaal.

Ook dinsdagavond bleef het opvallend rustig in het WTC III-gebouw, waar zich amper 20 asielzoekers aandienden. Momenteel wachten 450 asielzoekers op een registratie bij de DVZ. Daarmee is de week volgeboekt. Wie woensdag geweigerd wordt, moet minstens wachten tot maandag. Het Rode Kruis zal woensdag een document uitdelen in het Engels en het Arabisch met meer info over de plaats en de voorzieningen in de vooropvang

(Belga/RR)

Dat meldt Rode Kruis-woordvoerster Nancy Ferroni. In opdracht van het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) had het Rode Kruis afgelopen weekend 500 bedden klaargemaakt om asielzoekers op te vangen in het kantoorgebouw tegenover de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ). Maar de eerste nacht hadden zich amper 14 personen aangemeld. Dat was volgens sommigen te wijten aan de gebrekkige communicatie rond de vooropvang. Maar ook omdat er geen douches en eten aanwezig zijn in het kantoorgebouw, en omdat de asielzoekers het gebouw overdag moeten verlaten, zou het grote deel van de vluchtelingen liever in het tentenkamp in het Maximiliaanpark blijft. Staatssecretaris Francken verstuurde dinsdagmorgen nog een misnoegde tweet die hem veel kritiek opleverde: "Ze willen gewoon niet. Tentenkampje te knus blijkbaar. Kritiek stopt hier. Excuses welkom. Dank." Later gaf hij commentaar in het VRT-journaal. Ook dinsdagavond bleef het opvallend rustig in het WTC III-gebouw, waar zich amper 20 asielzoekers aandienden. Momenteel wachten 450 asielzoekers op een registratie bij de DVZ. Daarmee is de week volgeboekt. Wie woensdag geweigerd wordt, moet minstens wachten tot maandag. Het Rode Kruis zal woensdag een document uitdelen in het Engels en het Arabisch met meer info over de plaats en de voorzieningen in de vooropvang(Belga/RR)