De nota over de staatshervorming die N-VA-voorzitter Bart De Wever als koninklijk verduidelijker heeft geschreven is zijn minimumbod.

Dat heeft De Wever maandagavond gezegd in Terzake (Canvas). Onder dat minimumbod wil hij niet gaan. 'Als men hierover niet wil praten, doe ik niet meer mee', aldus De Wever.

Hij zegt zich vernederd te voelen wegens de manier en de snelheid waarmee de Franstaligen zijn nota hebben verworpen en 'in zijn
gezicht gesmeten'.

Volgens De Wever komen zijn voorstellen voor de hervorming van de financieringswet tegemoet aan de twaalf principes waarover de zeven partijen eerder een akkoord hadden bereikt. Nieuwe verkiezingen zullen volgens de N-VA-voorzitter niets oplossen.

PS-kopstuk Philippe Moureaux zei in dezelfde uitzending dat De Wever met zijn nota nooit een akkoord beoogde met de Franstaligen. Volgens hem had de nota tot doel een compromis tussen de Vlaamse partijen te vinden. 'De Franstaligen zullen nu wellicht hetzelfde moeten doen', aldus Moureaux.

De nota over de staatshervorming die N-VA-voorzitter Bart De Wever als koninklijk verduidelijker heeft geschreven is zijn minimumbod.Dat heeft De Wever maandagavond gezegd in Terzake (Canvas). Onder dat minimumbod wil hij niet gaan. 'Als men hierover niet wil praten, doe ik niet meer mee', aldus De Wever.Hij zegt zich vernederd te voelen wegens de manier en de snelheid waarmee de Franstaligen zijn nota hebben verworpen en 'in zijn gezicht gesmeten'. Volgens De Wever komen zijn voorstellen voor de hervorming van de financieringswet tegemoet aan de twaalf principes waarover de zeven partijen eerder een akkoord hadden bereikt. Nieuwe verkiezingen zullen volgens de N-VA-voorzitter niets oplossen.PS-kopstuk Philippe Moureaux zei in dezelfde uitzending dat De Wever met zijn nota nooit een akkoord beoogde met de Franstaligen. Volgens hem had de nota tot doel een compromis tussen de Vlaamse partijen te vinden. 'De Franstaligen zullen nu wellicht hetzelfde moeten doen', aldus Moureaux.