In 1997 waren er amper 370 mensen die een nieuwe voornaam wilden, vorig jaar waren dat er al 1.050. Daarbij komen dan nog eens enkele honderden mensen die een nieuwe voornaam én een nieuwe familienaam vroegen.

De toename is zo sterk dat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) de afhandeling soepeler wil maken, zo schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg. Officieel is het momenteel nog altijd de minister van Justitie die persoonlijk moet instemmen met elke voornaamsverandering. Maar met een nieuw wetsontwerp wil Koen Geens die bevoegdheid nu doorgeven aan zijn ambtenaren van Justitie.

In 1997 waren er amper 370 mensen die een nieuwe voornaam wilden, vorig jaar waren dat er al 1.050. Daarbij komen dan nog eens enkele honderden mensen die een nieuwe voornaam én een nieuwe familienaam vroegen.De toename is zo sterk dat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) de afhandeling soepeler wil maken, zo schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg. Officieel is het momenteel nog altijd de minister van Justitie die persoonlijk moet instemmen met elke voornaamsverandering. Maar met een nieuw wetsontwerp wil Koen Geens die bevoegdheid nu doorgeven aan zijn ambtenaren van Justitie.