Het noodplan voor het opvangcentrum van Sijsele was een tijdlang van kracht, omdat in een dreigbrief sprake was van mogelijke ontploffingen in het opvangkamp. De bewoners van het kamp kunnen in de loop van de middag terug naar het opvangcentrum.

357 bewoners werden zaterdagochtend om 06.00 uur geëvacueerd naar het Sportpark in Moerkerke. Dat kwam omdat er donderdag 14 april een dreigbrief was toegekomen op het administratief centrum in Damme waarin sprake was van explosieven in het kamp die zaterdag om 09.45 uur zouden ontploffen.

Er is meteen een onderzoek gestart op het terrein door de politie, maar er werden geen explosieven aangetroffen. Het noodplan is inmiddels opgeheven, en de bewoners kunnen straks terug naar het opvangkamp. Het West-Vlaamse parket, afdeling Brugge, wil nog niets kwijt over de dreigbrief

Volgens VTM was er vrijdagavond al een bommelding in het vluchtelingenkamp in het West-Vlaamse Sijsele. Toen werd een kort onderzoek gevoerd, maar dat was vrij snel voorbij.

(Belga/BO)

Het noodplan voor het opvangcentrum van Sijsele was een tijdlang van kracht, omdat in een dreigbrief sprake was van mogelijke ontploffingen in het opvangkamp. De bewoners van het kamp kunnen in de loop van de middag terug naar het opvangcentrum.357 bewoners werden zaterdagochtend om 06.00 uur geëvacueerd naar het Sportpark in Moerkerke. Dat kwam omdat er donderdag 14 april een dreigbrief was toegekomen op het administratief centrum in Damme waarin sprake was van explosieven in het kamp die zaterdag om 09.45 uur zouden ontploffen. Er is meteen een onderzoek gestart op het terrein door de politie, maar er werden geen explosieven aangetroffen. Het noodplan is inmiddels opgeheven, en de bewoners kunnen straks terug naar het opvangkamp. Het West-Vlaamse parket, afdeling Brugge, wil nog niets kwijt over de dreigbriefVolgens VTM was er vrijdagavond al een bommelding in het vluchtelingenkamp in het West-Vlaamse Sijsele. Toen werd een kort onderzoek gevoerd, maar dat was vrij snel voorbij. (Belga/BO)