Vlaams parlementslid en gewezen minister Fientje Moerman (Open VLD) vroeg in een emotioneel opiniestuk in De Standaard respect voor het werk van politici. Die zijn de beschuldigingen en verwijten en de angsten die deze met zich meebrengen beu. "Ons werk is verre van perfect, maar dat is het uwe ook niet."

"Angst, elke morgen opnieuw, angst voor wat er nu weer in de kranten staat, waar je reputatie elke dag zonder recht op verweer door het slijk kan worden gehaald. Waar rook is, is immers vuur. Elke nacht om 3 uur wakker worden, om erop te anticiperen, dan staan immers de internetkranten online", schreef ze.

'Goed politicus moet respect afdwingen'

Vlaams minister Freya Van den Bossche (SP.A) was er als de kippen bij om Moerman haar respect te betonen, maar dat is lang niet het standpunt van alle politici die het Vlaams halfrond frequenteren.

"Ik schiet alvast niet 's nachts om 3 uur wakker", zegt Kris Van Dijck (N-VA). "Ik lees dan ook heel weinig kranten, daarvoor heb ik geen tijd." De N-VA'er vindt dat een goed politicus respect ook moet afdwingen. "Ikzelf ervaar dat mensen respecteren wat ik doe."

Jef Van den Bergh (CD&V) vindt wél dat Moerman een punt heeft, hij ervaart een verruwing van de samenleving, maar net als collega-Kamerlid Kristof Calvo (Groen) krijgt hij ook warmte en dankbaarheid.

'Heat en kitchen'

"Wie zichzelf in de spiegel recht in de ogen kan kijken, kan ook recht in de ogen van een kiezer, een burger of een journalist kijken", vindt Lode Vereeck (LDD). Een ander verhaal is te horen bij Vlaams Belang, dat door het cordon "sowieso al in een hoek zit waarvoor het niet gekozen heeft", dixit Vlaams parlementslid Chris Janssens. Maar ook daar: "If you can't stand the heat, stay out of the kitchen". (Belga/TE)

Vlaams parlementslid en gewezen minister Fientje Moerman (Open VLD) vroeg in een emotioneel opiniestuk in De Standaard respect voor het werk van politici. Die zijn de beschuldigingen en verwijten en de angsten die deze met zich meebrengen beu. "Ons werk is verre van perfect, maar dat is het uwe ook niet.""Angst, elke morgen opnieuw, angst voor wat er nu weer in de kranten staat, waar je reputatie elke dag zonder recht op verweer door het slijk kan worden gehaald. Waar rook is, is immers vuur. Elke nacht om 3 uur wakker worden, om erop te anticiperen, dan staan immers de internetkranten online", schreef ze.Vlaams minister Freya Van den Bossche (SP.A) was er als de kippen bij om Moerman haar respect te betonen, maar dat is lang niet het standpunt van alle politici die het Vlaams halfrond frequenteren. "Ik schiet alvast niet 's nachts om 3 uur wakker", zegt Kris Van Dijck (N-VA). "Ik lees dan ook heel weinig kranten, daarvoor heb ik geen tijd." De N-VA'er vindt dat een goed politicus respect ook moet afdwingen. "Ikzelf ervaar dat mensen respecteren wat ik doe."Jef Van den Bergh (CD&V) vindt wél dat Moerman een punt heeft, hij ervaart een verruwing van de samenleving, maar net als collega-Kamerlid Kristof Calvo (Groen) krijgt hij ook warmte en dankbaarheid. "Wie zichzelf in de spiegel recht in de ogen kan kijken, kan ook recht in de ogen van een kiezer, een burger of een journalist kijken", vindt Lode Vereeck (LDD). Een ander verhaal is te horen bij Vlaams Belang, dat door het cordon "sowieso al in een hoek zit waarvoor het niet gekozen heeft", dixit Vlaams parlementslid Chris Janssens. Maar ook daar: "If you can't stand the heat, stay out of the kitchen". (Belga/TE)