Met de Vlaamse snelwegen gaat het de goede richting uit: 59,43 procent verkeert nu in normale of uitstekende staat, tegenover 55,7 procent vorig jaar. Het aantal snelwegen in erbarmelijke staat blijft echter status quo, op 11,99 procent. "Dit toont aan hoe slecht de toestand wel was", zegt Crevits, doelend op de historische achterstand in het onderhoud van ons wegennet. De minister hecht er belang aan dat het aantal snelwegen in matige staat jaar na jaar daalt, want die stukken kunnen tijdens een strenge winter achteruit gaan en grote problemen opleveren.

Volgens Crevits is er nog twee jaar hard werk nodig aan de autostrades. Nu het jaarlijkse rapport over de toestand van de wegen door het Agentschap Wegen en Verkeer bekend is, kan de komende weken en maanden worden gestart met het inplannen van de werven. Afgaande op de huidige toestand van het snelwegennet zijn de dringendste zones te vinden op de E34 tussen Antwerpen en Turnhout, op de E40 rond Gent en op de E403 rond Brugge.

Als de snelwegen eenmaal zijn aangepakt, kan meer budget worden uitgetrokken voor het structurele onderhoud van de gewestwegen, die tegen 2020 in orde moeten raken. (Belga/TE)

Met de Vlaamse snelwegen gaat het de goede richting uit: 59,43 procent verkeert nu in normale of uitstekende staat, tegenover 55,7 procent vorig jaar. Het aantal snelwegen in erbarmelijke staat blijft echter status quo, op 11,99 procent. "Dit toont aan hoe slecht de toestand wel was", zegt Crevits, doelend op de historische achterstand in het onderhoud van ons wegennet. De minister hecht er belang aan dat het aantal snelwegen in matige staat jaar na jaar daalt, want die stukken kunnen tijdens een strenge winter achteruit gaan en grote problemen opleveren.Volgens Crevits is er nog twee jaar hard werk nodig aan de autostrades. Nu het jaarlijkse rapport over de toestand van de wegen door het Agentschap Wegen en Verkeer bekend is, kan de komende weken en maanden worden gestart met het inplannen van de werven. Afgaande op de huidige toestand van het snelwegennet zijn de dringendste zones te vinden op de E34 tussen Antwerpen en Turnhout, op de E40 rond Gent en op de E403 rond Brugge.Als de snelwegen eenmaal zijn aangepakt, kan meer budget worden uitgetrokken voor het structurele onderhoud van de gewestwegen, die tegen 2020 in orde moeten raken. (Belga/TE)