Pascal Peraïta kondigde eerder deze week aan dat ze vrijdag wilde terugkeren om, na haar verlof zonder wedde, haar functie als directrice opnieuw op te nemen bij de daklozenorganisatie. Dat zitje had ze al voor ze OCMW-voorzitster werd in de Stad Brussel. Na het uitbreken van het Samusocial-schandaal moest ze weliswaar ontslag nemen in die rol als gedelegeerd bestuurder en werd er ook verwacht dat ze afstand zou doen van haar functie bij Samusocial.

De RTBF zegt te weten dat ze vrijdag toch niet haar opwachting zal maken bij Samusocial omdat haar advocaat nog over haar professionele toekomst bij Samusocial onderhandelt.

Bij Samusocial zijn ze alvast niet op de hoogte. 'Er is geen enkel contact tussen de directie en mevrouw Peraïta', vertelt woordvoerster van Samusocial Marie-Anne Robberecht. 'Voor ons is het wachten op een eventuele verrassing.' Dat wil niet zeggen dat de berichten de gemoederen niet beroeren. De vakbondsdelegaties en werknemers van Samusocial houden in Anderlecht een protestactie tegen de terugkeer van Pascale Peraïta.