De benoeming van een opvolger voor Jan Briers zit al enkele maanden muurvast. De opvolger van Briers zou de eerste zijn die volgens de nieuwe onafhankelijke en objectieve procedure zou worden gekozen. Maar het draaide helemaal anders uit. Volgens Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) kwam Wim Leerman, de directeur van de stad Aalst, als beste uit de tests.

Maar Open VLD betwistte de uitslag van de selectieprocedure, zette de hakken in het zand en hield vast aan de liberale kandidate Carina Van Cauter. Omdat de Vlaamse regering in consensus beslist, bleef de benoeming van een nieuwe gouverneur uit.

De regering duidde uiteindelijk arrondissementscommissaris Didier Detollenaere aan als waarnemend gouverneur. In een poging om de politieke patstelling te doorbreken had minister Homans het dossier vrijdag opnieuw geagendeerd op de ministerraad. Er dreigt immers ook een juridische procedure als er geen enkele kandidaat wordt benoemd tot gouverneur.

De benoeming van een opvolger voor Jan Briers zit al enkele maanden muurvast. De opvolger van Briers zou de eerste zijn die volgens de nieuwe onafhankelijke en objectieve procedure zou worden gekozen. Maar het draaide helemaal anders uit. Volgens Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) kwam Wim Leerman, de directeur van de stad Aalst, als beste uit de tests. Maar Open VLD betwistte de uitslag van de selectieprocedure, zette de hakken in het zand en hield vast aan de liberale kandidate Carina Van Cauter. Omdat de Vlaamse regering in consensus beslist, bleef de benoeming van een nieuwe gouverneur uit. De regering duidde uiteindelijk arrondissementscommissaris Didier Detollenaere aan als waarnemend gouverneur. In een poging om de politieke patstelling te doorbreken had minister Homans het dossier vrijdag opnieuw geagendeerd op de ministerraad. Er dreigt immers ook een juridische procedure als er geen enkele kandidaat wordt benoemd tot gouverneur.