Het duo Rik Van de Walle (rector) en Mieke Van Herreweghe (vice-rector) haalde 59,6 percent van de stemmen maar er is een tweederdemeerderheid nodig.

Na de eerste stemronde, die vorige week vrijdag afliep, behaalden Van de Walle en Van Herreweghe 57,8 percent van de stemmen. Hun tegenstrevers, Guido Van Huylenbroeck (rector) en Sarah De Saeger (vice-rector), haalden toen 36,2 percent en nu 35,9 percent. De tweede stemronde leverde dus geen grote verschuivingen op. De derde verkiezingsronde vindt plaats van woensdag 3 mei om 9 uur tot vrijdag 5 mei om 12 uur.

Het aantal stemrondes kan oplopen tot vijf. Als er dan nog geen tweederdemeerderheid gevonden is, herstart de hele procedure. Met de kleine verschuiving in deze tweede ronde, komt dat scenario dichterbij.

Het duo Rik Van de Walle (rector) en Mieke Van Herreweghe (vice-rector) haalde 59,6 percent van de stemmen maar er is een tweederdemeerderheid nodig.Na de eerste stemronde, die vorige week vrijdag afliep, behaalden Van de Walle en Van Herreweghe 57,8 percent van de stemmen. Hun tegenstrevers, Guido Van Huylenbroeck (rector) en Sarah De Saeger (vice-rector), haalden toen 36,2 percent en nu 35,9 percent. De tweede stemronde leverde dus geen grote verschuivingen op. De derde verkiezingsronde vindt plaats van woensdag 3 mei om 9 uur tot vrijdag 5 mei om 12 uur.Het aantal stemrondes kan oplopen tot vijf. Als er dan nog geen tweederdemeerderheid gevonden is, herstart de hele procedure. Met de kleine verschuiving in deze tweede ronde, komt dat scenario dichterbij.