Over de al dan niet afschaffing van de jobkorting is nog geen beslissing genomen. Dat zegt Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V).

De Standaard had dinsdag geschreven dat de Vlaamse regering overweegt de jobkorting helemaal te schrappen om uit de rode cijfers te blijven. Aanleiding is het feit dat de Vlaamse regering 94 miljoen euro minder dan verwacht krijgt in de begroting 2011 door een herberekening van de federale dotaties.

Maar in Terzake (Canvas) zei Peeters dinsdagavond dat er nog geen beslissing is genomen. Wel zal de Vlaamse regering zo snel mogelijk een beslissing nemen om de 94 miljoen euro te vinden die nodig is om de begroting van volgend jaar in evenwicht te krijgen.

Om dat te doen, wordt volgens de krant gedacht aan de volledige schrapping van de jobkorting. Die werd door de vorige Vlaamse regering ingevoerd om werkende Vlamingen te belonen en het verschil tussen werken en niet-werken groter te maken.

De jobkorting werd sindsdien al fors teruggeschroefd. De Vlaamse regering besliste om vanaf dit jaar de korting alleen nog te geven aan de 600.000 Vlamingen met lagere inkomens.

Over de al dan niet afschaffing van de jobkorting is nog geen beslissing genomen. Dat zegt Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V).De Standaard had dinsdag geschreven dat de Vlaamse regering overweegt de jobkorting helemaal te schrappen om uit de rode cijfers te blijven. Aanleiding is het feit dat de Vlaamse regering 94 miljoen euro minder dan verwacht krijgt in de begroting 2011 door een herberekening van de federale dotaties.Maar in Terzake (Canvas) zei Peeters dinsdagavond dat er nog geen beslissing is genomen. Wel zal de Vlaamse regering zo snel mogelijk een beslissing nemen om de 94 miljoen euro te vinden die nodig is om de begroting van volgend jaar in evenwicht te krijgen. Om dat te doen, wordt volgens de krant gedacht aan de volledige schrapping van de jobkorting. Die werd door de vorige Vlaamse regering ingevoerd om werkende Vlamingen te belonen en het verschil tussen werken en niet-werken groter te maken. De jobkorting werd sindsdien al fors teruggeschroefd. De Vlaamse regering besliste om vanaf dit jaar de korting alleen nog te geven aan de 600.000 Vlamingen met lagere inkomens.