De topministers van de federale regering zetten hun zoektocht verder naar de ruim 500 miljoen euro die nodig is om de begroting dit jaar op koers te houden. Tegelijk is ook de discussie over de begroting van volgend jaar al aangesneden. Het kernkabinet kon eerder dit weekend starten met een meevaller. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) is namelijk bereid 90 miljoen euro van haar budget voor 2013 terug te geven. Door verschillende maatregelen is er namelijk minder geld nodig voor het opvangbeleid.

Minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open Vld) gaf zijn partijgenote op twitter een pluim. "Maggie lost in haar eentje 1/5 budgettekort op. Zo doen we dat bij @open_vld: besparen door structureel te hervormen".

Het kernkabinet heeft ook al de grote lijnen van de begroting van volgend jaar aangesneden. In 2014 is een inspanning van in totaal 3,5 miljard euro nodig. Daarvan zou 2,7 tot 2,8 miljard euro voor rekening van Entiteit I (federale overheid + sociale zekerheid) zijn. Dat bedrag zou nog kunnen verlaagd worden tot 2,2 miljard euro, op voorwaarde dat de maatregelen die voor 2013 genomen worden, een recurrente impact hebben.

Naar verluidt zou er ook begin volgende week nog verder vergaderd worden. Dinsdag worden bijvoorbeeld nog cijfers rond de sociale zekerheid verwacht. (Belga/INM)

De topministers van de federale regering zetten hun zoektocht verder naar de ruim 500 miljoen euro die nodig is om de begroting dit jaar op koers te houden. Tegelijk is ook de discussie over de begroting van volgend jaar al aangesneden. Het kernkabinet kon eerder dit weekend starten met een meevaller. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) is namelijk bereid 90 miljoen euro van haar budget voor 2013 terug te geven. Door verschillende maatregelen is er namelijk minder geld nodig voor het opvangbeleid. Minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open Vld) gaf zijn partijgenote op twitter een pluim. "Maggie lost in haar eentje 1/5 budgettekort op. Zo doen we dat bij @open_vld: besparen door structureel te hervormen". Het kernkabinet heeft ook al de grote lijnen van de begroting van volgend jaar aangesneden. In 2014 is een inspanning van in totaal 3,5 miljard euro nodig. Daarvan zou 2,7 tot 2,8 miljard euro voor rekening van Entiteit I (federale overheid + sociale zekerheid) zijn. Dat bedrag zou nog kunnen verlaagd worden tot 2,2 miljard euro, op voorwaarde dat de maatregelen die voor 2013 genomen worden, een recurrente impact hebben. Naar verluidt zou er ook begin volgende week nog verder vergaderd worden. Dinsdag worden bijvoorbeeld nog cijfers rond de sociale zekerheid verwacht. (Belga/INM)