Het geval wordt beschreven in de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad.

De Brugse bisschop Jozef De Kesel haalde de priester in 2011 terug uit Brazilië, na klachten van twee slachtoffers. Maar de bisschop verhinderde niet dat de priester een jaar later terugkeerde naar Zuid-Amerika.

In nauwelijks twee weken tijd gaat de bisschop van Brugge nu al drie keer over de tong in een misbruikdossier.

Eerst benoemde hij een in opspraak geraakte priester opnieuw in een parochie in Middelkerke (de priester zag uiteindelijk zelf af van zijn aanstelling), daarna schorste hij in Hooglede een priester pas anderhalf jaar nadat het gerecht een onderzoek was gestart. Hij wordt verdacht van de verkrachting van een jongen en zou volgens enkele bronnen bekentenissen hebben afgelegd. En nu is er dus de priester die in Brazilië werkte.

(Belga/RR)

Het geval wordt beschreven in de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad. De Brugse bisschop Jozef De Kesel haalde de priester in 2011 terug uit Brazilië, na klachten van twee slachtoffers. Maar de bisschop verhinderde niet dat de priester een jaar later terugkeerde naar Zuid-Amerika. In nauwelijks twee weken tijd gaat de bisschop van Brugge nu al drie keer over de tong in een misbruikdossier. Eerst benoemde hij een in opspraak geraakte priester opnieuw in een parochie in Middelkerke (de priester zag uiteindelijk zelf af van zijn aanstelling), daarna schorste hij in Hooglede een priester pas anderhalf jaar nadat het gerecht een onderzoek was gestart. Hij wordt verdacht van de verkrachting van een jongen en zou volgens enkele bronnen bekentenissen hebben afgelegd. En nu is er dus de priester die in Brazilië werkte. (Belga/RR)