Want hoewel de situatie al fel is verbeterd - vooral door toedoen van de watermaatschappijen - zit er bij veel gezinnen nog altijd te veel gevaarlijk lood in het leidingwater. Dat berichten Het Nieuwsblad en De Standaard.

Het is een ietwat onaangename erfenis uit het verleden, toen lood nog vaak werd gebruikt om waterleidingen te vervaardigen. Pas later werd duidelijk dat die toxische stof al in kleine concentraties problemen kan veroorzaken in het bloed, het centrale zenuwstelsel en het skelet.

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), die het loodgehalte in het water wil terugdringen, benadrukt dat gezondheidsrisico nu nogmaals in een rapport dat maandag verschijnt.

De afgelopen jaren leverden de watermaatschappijen al enorme inspanningen om de loden waterleidingen in hun netwerk te vervangen, mede op fors aansturen van Vlaams minister van Leef­milieu Joke Schauvliege (CD&V). (Belga/TE)

Want hoewel de situatie al fel is verbeterd - vooral door toedoen van de watermaatschappijen - zit er bij veel gezinnen nog altijd te veel gevaarlijk lood in het leidingwater. Dat berichten Het Nieuwsblad en De Standaard. Het is een ietwat onaangename erfenis uit het verleden, toen lood nog vaak werd gebruikt om waterleidingen te vervaardigen. Pas later werd duidelijk dat die toxische stof al in kleine concentraties problemen kan veroorzaken in het bloed, het centrale zenuwstelsel en het skelet.De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), die het loodgehalte in het water wil terugdringen, benadrukt dat gezondheidsrisico nu nogmaals in een rapport dat maandag verschijnt. De afgelopen jaren leverden de watermaatschappijen al enorme inspanningen om de loden waterleidingen in hun netwerk te vervangen, mede op fors aansturen van Vlaams minister van Leef­milieu Joke Schauvliege (CD&V). (Belga/TE)