Dat werd bekend tijdens een manifestatie in Elsene, waar zo'n 200 mensen op initiatief van het collectief Sauvez la Plaine bijeenkwamen om tijdens de gemeenteraad te protesteren tegen het controversiële vastgoedproject van Universalis Park.

Volgens de oorspronkelijke plannen zou een straat genoemd worden naar de Belgische fysicus en nobelprijswinnaar François Englert, maar hij heeft gevraagd om niet langer met het project geassocieerd te worden.

Het project komt op het Oefenplein op de campus van de ULB, de Franstalige universiteit van Brussel. Op een plek die met meer dan 10 hectare de grootste groene ruimte is van de gemeente, zouden luxeflats komen.

De actievoerders beweren dat het gebied waardevol is inzake biodiversiteit. Ze wijzen er ook op dat er in een eerste fase geen studentenhuisvesting is voorzien.

(Belga/RR)

Dat werd bekend tijdens een manifestatie in Elsene, waar zo'n 200 mensen op initiatief van het collectief Sauvez la Plaine bijeenkwamen om tijdens de gemeenteraad te protesteren tegen het controversiële vastgoedproject van Universalis Park. Volgens de oorspronkelijke plannen zou een straat genoemd worden naar de Belgische fysicus en nobelprijswinnaar François Englert, maar hij heeft gevraagd om niet langer met het project geassocieerd te worden.Het project komt op het Oefenplein op de campus van de ULB, de Franstalige universiteit van Brussel. Op een plek die met meer dan 10 hectare de grootste groene ruimte is van de gemeente, zouden luxeflats komen. De actievoerders beweren dat het gebied waardevol is inzake biodiversiteit. Ze wijzen er ook op dat er in een eerste fase geen studentenhuisvesting is voorzien. (Belga/RR)