Dat blijkt na een overleg tussen de spoortop en minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS).

De grootste problemen op het spoor werden deze week veroorzaakt door bevroren wissels. De wissels zelf zijn voorzien van verwarmingselementen, maar de aansturing kan nog steeds blokkeren bij hevige sneeuwval. Daarom werkt Infrabel aan de homologatie van een nieuwe type waarbij het volledige systeem beschermd wordt.

Gebrekkige communicatie

Bij het overleg tussen de minister en de spoortop kwam ook de gebrekkige communicatie aan bod. De NMBS heeft er naar eigen zeggen bewust voor gekozen om in de grote stations enkel de treinen te afficheren die zeker zouden vertrekken. Dat systeem is echter niet bekend bij de reizigers, wat tot frustratie leidde.

De NMBS heeft plannen om in de toekomst beter te communiceren, onder meer via de sociale netwerken. Voor eind april zullen de overwegingen in concrete voorstellen worden gegoten. (Belga/TE)

Dat blijkt na een overleg tussen de spoortop en minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS). De grootste problemen op het spoor werden deze week veroorzaakt door bevroren wissels. De wissels zelf zijn voorzien van verwarmingselementen, maar de aansturing kan nog steeds blokkeren bij hevige sneeuwval. Daarom werkt Infrabel aan de homologatie van een nieuwe type waarbij het volledige systeem beschermd wordt. Gebrekkige communicatie Bij het overleg tussen de minister en de spoortop kwam ook de gebrekkige communicatie aan bod. De NMBS heeft er naar eigen zeggen bewust voor gekozen om in de grote stations enkel de treinen te afficheren die zeker zouden vertrekken. Dat systeem is echter niet bekend bij de reizigers, wat tot frustratie leidde. De NMBS heeft plannen om in de toekomst beter te communiceren, onder meer via de sociale netwerken. Voor eind april zullen de overwegingen in concrete voorstellen worden gegoten. (Belga/TE)