Dat heeft de raad van bestuur van de vervoersmaatschappij vrijdag beslist.

De verhoging met 5 procent moet 'de forse groei van het aantal reizigers van de afgelopen jaren opvangen en het groeiritme bestendigen'. NMBS wil het aanbod gefaseerd (telkens in december 2020, 2021 en 2022) verhogen, onder meer in functie van de beschikbaarheid van bijkomende infrastructuur.

'Het gaat daarbij om betere of nieuwe IC-verbindingen tussen de steden, de verdere uitbreiding van het voorstedelijke aanbod en een beter aanbod rond een aantal middelgrote steden', klinkt het in een persbericht. Rond een aantal steden wordt ook het aantal vroege en late treinen verhoogd.

Dat heeft de raad van bestuur van de vervoersmaatschappij vrijdag beslist.De verhoging met 5 procent moet 'de forse groei van het aantal reizigers van de afgelopen jaren opvangen en het groeiritme bestendigen'. NMBS wil het aanbod gefaseerd (telkens in december 2020, 2021 en 2022) verhogen, onder meer in functie van de beschikbaarheid van bijkomende infrastructuur. 'Het gaat daarbij om betere of nieuwe IC-verbindingen tussen de steden, de verdere uitbreiding van het voorstedelijke aanbod en een beter aanbod rond een aantal middelgrote steden', klinkt het in een persbericht. Rond een aantal steden wordt ook het aantal vroege en late treinen verhoogd.