Van maandag 22 uur tot het vertrek van de laatste trein dinsdag zullen er acties plaatsvinden in het zuidwesten en het noordoosten van het land. Storingen voor 22 uur maandag zijn "niet uit te sluiten", zegt de NMBS.

In Henegouwen en een deel van Waals-Brabant kan het treinverkeer "ernstig verstoord" zijn. In Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen zouden de gevolgen "relatief beperkt" moeten zijn.

Andere delen van het land kunnen op 19 en 20 oktober "ook lichte gevolgen" hebben.

"NMBS veroordeelt deze acties en wil vooral haar reizigers op voorhand en tijdens de stakingen informeren", zegt de spoorwegmaatschappij.

De socialistische spoorbond protesteert tegen enerzijds de strategische visie voor het spoor van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR), en tegen anderzijds de moeizame onderhandelingen over een nieuw protocol van sociaal akkoord. (Belga/TE)

Van maandag 22 uur tot het vertrek van de laatste trein dinsdag zullen er acties plaatsvinden in het zuidwesten en het noordoosten van het land. Storingen voor 22 uur maandag zijn "niet uit te sluiten", zegt de NMBS. In Henegouwen en een deel van Waals-Brabant kan het treinverkeer "ernstig verstoord" zijn. In Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen zouden de gevolgen "relatief beperkt" moeten zijn. Andere delen van het land kunnen op 19 en 20 oktober "ook lichte gevolgen" hebben. "NMBS veroordeelt deze acties en wil vooral haar reizigers op voorhand en tijdens de stakingen informeren", zegt de spoorwegmaatschappij. De socialistische spoorbond protesteert tegen enerzijds de strategische visie voor het spoor van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR), en tegen anderzijds de moeizame onderhandelingen over een nieuw protocol van sociaal akkoord. (Belga/TE)