Michel Abdissi van de Franstalige socialistische spoorbond CGSP zag geen positieve elementen in de voorstellen die HR Rail, dat de sociale dialoog voert voor Infrabel en de NMBS, maandag op tafel heeft gelegd. Dat de CEO's zelf niet aanwezig waren op de vergadering was zowel voor Abdissi als voor Luc Piens, zijn collega van ACV-Transcom, een enorme ontgoocheling.

Technische details kwamen maandag in Brussel niet ter sprake, al gaf de directie wel een cijfer over het aantal spoorwegwerknemers die ze tegen 2018 voor ogen heeft: 28.000. "Dat zijn er 6.000 minder dan nu het geval is en dat is voor ons dan ook totaal onacceptabel", zegt Adbissi. De onderhandelingen draaiden vooral rond de manier waarop de onderhandelingen verder zullen verlopen. Daar hield Piens dan weer wel een positief gevoel aan over.

"In dat opzicht was het een goede vergadering omdat we elkaar verstonden", zegt de ACV'er. "We zullen bekijken hoe we het traject zullen uittekenen." Dinsdag zullen de bonden intern bekijken hoe het nu verder moet. Woensdag vindt een nationaal paritair comité plaats. (Belga/NSK)

Michel Abdissi van de Franstalige socialistische spoorbond CGSP zag geen positieve elementen in de voorstellen die HR Rail, dat de sociale dialoog voert voor Infrabel en de NMBS, maandag op tafel heeft gelegd. Dat de CEO's zelf niet aanwezig waren op de vergadering was zowel voor Abdissi als voor Luc Piens, zijn collega van ACV-Transcom, een enorme ontgoocheling.Technische details kwamen maandag in Brussel niet ter sprake, al gaf de directie wel een cijfer over het aantal spoorwegwerknemers die ze tegen 2018 voor ogen heeft: 28.000. "Dat zijn er 6.000 minder dan nu het geval is en dat is voor ons dan ook totaal onacceptabel", zegt Adbissi. De onderhandelingen draaiden vooral rond de manier waarop de onderhandelingen verder zullen verlopen. Daar hield Piens dan weer wel een positief gevoel aan over."In dat opzicht was het een goede vergadering omdat we elkaar verstonden", zegt de ACV'er. "We zullen bekijken hoe we het traject zullen uittekenen." Dinsdag zullen de bonden intern bekijken hoe het nu verder moet. Woensdag vindt een nationaal paritair comité plaats. (Belga/NSK)