Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De krant baseert zich op een e-mail die Haek een jaar eerder naar toenmalig minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette (PS) stuurde.

In mei 2012, daags nadat Magnette zijn voornemen bekendmaakte dat het loon van toplui van overheidsbedrijven afgetopt wou worden op 290.000 euro bruto, schreef Haek de bewuste e-mail. Hij feliciteerde de minister met het initiatief en zei ondanks zijn lopende contract bereid te zijn om in te leveren. Haek verdient vandaag 512.103 euro bruto.

Discussie afronden

Volgens Haek was die mail "volledig en evenwichtig" en staat hij dan ook nog steeds achter de inhoud. "Het wordt tijd dat de discussie over verloningen stopt en dat de aandacht weer gaat naar wat echt telt: het werk en de inhoud van de job."

Haek is een van kandidaten op de shortlist om de NMBS te leiden.

Beroering over Thijs

De voorbije week was er heel wat te doen over de verloning bij overheidsbedrijven nadat Bpost-baas Johny Thijs zei niet bereid te zijn om voor 290.000 euro, het loon van premier Elio Di Rupo, te werken. Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) wil het loon van de premier als maximumnorm hanteren. (Belga/TV)

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De krant baseert zich op een e-mail die Haek een jaar eerder naar toenmalig minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette (PS) stuurde. In mei 2012, daags nadat Magnette zijn voornemen bekendmaakte dat het loon van toplui van overheidsbedrijven afgetopt wou worden op 290.000 euro bruto, schreef Haek de bewuste e-mail. Hij feliciteerde de minister met het initiatief en zei ondanks zijn lopende contract bereid te zijn om in te leveren. Haek verdient vandaag 512.103 euro bruto.Discussie afronden Volgens Haek was die mail "volledig en evenwichtig" en staat hij dan ook nog steeds achter de inhoud. "Het wordt tijd dat de discussie over verloningen stopt en dat de aandacht weer gaat naar wat echt telt: het werk en de inhoud van de job." Haek is een van kandidaten op de shortlist om de NMBS te leiden. Beroering over Thijs De voorbije week was er heel wat te doen over de verloning bij overheidsbedrijven nadat Bpost-baas Johny Thijs zei niet bereid te zijn om voor 290.000 euro, het loon van premier Elio Di Rupo, te werken. Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) wil het loon van de premier als maximumnorm hanteren. (Belga/TV)