De NMBS gaat tijdens de zomer 150 treinen per dag meer schrappen dan normaal. Dat heeft de raad van bestuur beslist. Ook op de grote lijnen vallen er meer treinen weg. TreinTramBus noemt een en ander onaanvaardbaar.

Elk jaar worden er tijdens de zomermaanden ongeveer 280 treinen
per dag afgeschaft omdat er in die periode minder reizigers zijn.

Dit jaar zullen er tijdens de zomer nog eens 150 treinen per dag extra wegvallen. Dat zal bijvoorbeeld ook het geval zijn op de lijnen Antwerpen-Gent en Antwerpen-Brussel.

Het zwaarst getroffen wordt het traject Gent-Lokeren, waar 37 treinen per dag minder zullen rijden. Van Aalst naar Burst zou de spoorlijn twee maanden helemaal dicht gaan.

Volgens de NMBS zullen er tijdens de zomer wel 300 toeristentreinen worden ingelegd.

'Onaanvaardbaar'

Volgens de reizigersvereniging TreinTramBus is de inkrimping van het aanbod in juli en augustus met 150 treinen extra per dag onaanvaardbaar.

De vereniging heeft er geen probleem mee dat er tijdens de
zomermaanden een aantal piekuurtreinen worden geschrapt, maar is verontwaardigd dat dit jaar volgens haar ook de hakbijl wordt gezet in het basisaanbod.

Volgens de organisatie gaat het vaak om treinen die goed gebruikt
worden, met in veel gevallen een bezettingsgraad van 100 tot 200 mensen per trein.

TreinTramBus hecht geen geloof aan de bewering van de NMBS dat het zou gaan om treinen met slechts 2 tot 3 reizigers.

De NMBS gaat tijdens de zomer 150 treinen per dag meer schrappen dan normaal. Dat heeft de raad van bestuur beslist. Ook op de grote lijnen vallen er meer treinen weg. TreinTramBus noemt een en ander onaanvaardbaar.Elk jaar worden er tijdens de zomermaanden ongeveer 280 treinen per dag afgeschaft omdat er in die periode minder reizigers zijn.Dit jaar zullen er tijdens de zomer nog eens 150 treinen per dag extra wegvallen. Dat zal bijvoorbeeld ook het geval zijn op de lijnen Antwerpen-Gent en Antwerpen-Brussel.Het zwaarst getroffen wordt het traject Gent-Lokeren, waar 37 treinen per dag minder zullen rijden. Van Aalst naar Burst zou de spoorlijn twee maanden helemaal dicht gaan. Volgens de NMBS zullen er tijdens de zomer wel 300 toeristentreinen worden ingelegd.'Onaanvaardbaar'Volgens de reizigersvereniging TreinTramBus is de inkrimping van het aanbod in juli en augustus met 150 treinen extra per dag onaanvaardbaar. De vereniging heeft er geen probleem mee dat er tijdens de zomermaanden een aantal piekuurtreinen worden geschrapt, maar is verontwaardigd dat dit jaar volgens haar ook de hakbijl wordt gezet in het basisaanbod.Volgens de organisatie gaat het vaak om treinen die goed gebruikt worden, met in veel gevallen een bezettingsgraad van 100 tot 200 mensen per trein. TreinTramBus hecht geen geloof aan de bewering van de NMBS dat het zou gaan om treinen met slechts 2 tot 3 reizigers.