NMBS-topman Marc Descheemaecker heeft een persoonlijke brief geschreven naar alle mensen met een treinabonnement, zo schrijft Het Nieuwsblad. In die brief excuseert Descheemaecker zich voor alle treinellende van de afgelopen maanden, met de vele vertragingen en afgelastingen op kop.

Descheemaecker: 'Het voorbije anderhalf jaar is voor het Belgische treinverkeer, en vooral voor de dagelijkse treingebruiker, een probleemjaar geweest. Treingebruikers zoals u werden al te vaak geconfronteerd met vertragingen en andere problemen, te wijten aan diverse factoren waaraan u als gebruiker van onze treinen echter geen boodschap heeft. Want wat voor u telt, is dat de stiptheid van uw trein verbetert.'
Het is de eerste keer in de geschiedenis van de NMBS dat een topman zich persoonlijk in een brief tot de reizigers richt en zich daarbij uitvoerig verontschuldigt. Descheemaecker legt ook uit dat de spoorwegmaatschappij recent 128 maatregelen heeft genomen om de stiptheid te verbeteren.

Descheemaecker: "De modernisering en optimalisering van ons treinverkeer is een werk van lange duur. We zouden liegen als we zeggen dat we alle problemen van de ene dag op de andere kunnen oplossen. Dus ook in de toekomst zullen we nog op uw begrip moeten rekenen. Belangrijk is echter te weten dat elke medewerker van de NMBS doordrongen is van het belang van stiptheid en service voor u en voor alle andere treinreizigers."De treinreizigers kunnen de brief in een station naar keuze inruilen tegen een cadeaubiljet dat recht geeft op een dag reizen in eerst klasse. (EE)

NMBS-topman Marc Descheemaecker heeft een persoonlijke brief geschreven naar alle mensen met een treinabonnement, zo schrijft Het Nieuwsblad. In die brief excuseert Descheemaecker zich voor alle treinellende van de afgelopen maanden, met de vele vertragingen en afgelastingen op kop. Descheemaecker: 'Het voorbije anderhalf jaar is voor het Belgische treinverkeer, en vooral voor de dagelijkse treingebruiker, een probleemjaar geweest. Treingebruikers zoals u werden al te vaak geconfronteerd met vertragingen en andere problemen, te wijten aan diverse factoren waaraan u als gebruiker van onze treinen echter geen boodschap heeft. Want wat voor u telt, is dat de stiptheid van uw trein verbetert.' Het is de eerste keer in de geschiedenis van de NMBS dat een topman zich persoonlijk in een brief tot de reizigers richt en zich daarbij uitvoerig verontschuldigt. Descheemaecker legt ook uit dat de spoorwegmaatschappij recent 128 maatregelen heeft genomen om de stiptheid te verbeteren.Descheemaecker: "De modernisering en optimalisering van ons treinverkeer is een werk van lange duur. We zouden liegen als we zeggen dat we alle problemen van de ene dag op de andere kunnen oplossen. Dus ook in de toekomst zullen we nog op uw begrip moeten rekenen. Belangrijk is echter te weten dat elke medewerker van de NMBS doordrongen is van het belang van stiptheid en service voor u en voor alle andere treinreizigers."De treinreizigers kunnen de brief in een station naar keuze inruilen tegen een cadeaubiljet dat recht geeft op een dag reizen in eerst klasse. (EE)