De NMBS mikt tussen 2013 en 2025 op 8 miljard euro aan investeringen. Daarvan is 1,7 miljard bestemd voor het moderniseren van de treinen en het verbeteren van de veiligheid, schrijft de krant L'Echo. De uitgaven zijn nodig om de verwachte stijging van het aantal reizigers op te vangen.

Ook Infrabel, verantwoordelijk voor de infrastructuur bij het spoor, en de NMBS Holding gaan de komende dertien jaar miljarden investeren, ook hier met als prioriteit de veiligheid.

De plannen zijn wel nog onder voorbehoud tot er duidelijkheid komt over de mogelijke impact van de federale besparingsmaatregelen op de NMBS. Mogelijk moet de maatschappij 400 miljoen euro besparen of wordt de jaarlijkse dotatie niet geïndexeerd. Er zou al gevraagd zijn om de eventuele effecten daarvan na te gaan.

Stations moeten wachten

Indien de besparingsmaatregelen bijsturingen vereisen aan het investeringsplan, is het niet uit te sluiten dat de vernieuwingswerken aan de stations van Bergen (155 miljoen euro) en Oostende (150 miljoen) worden uitgesteld..

Al liggen die dossiers gevoelig omdat ze gelegen zijn in de thuisbasis van respectievelijk premier Elio Di Rupo (PS) en minister van Economie Johan Vande Lanotte (SP.A). (Belga/TE)

De NMBS mikt tussen 2013 en 2025 op 8 miljard euro aan investeringen. Daarvan is 1,7 miljard bestemd voor het moderniseren van de treinen en het verbeteren van de veiligheid, schrijft de krant L'Echo. De uitgaven zijn nodig om de verwachte stijging van het aantal reizigers op te vangen. Ook Infrabel, verantwoordelijk voor de infrastructuur bij het spoor, en de NMBS Holding gaan de komende dertien jaar miljarden investeren, ook hier met als prioriteit de veiligheid. De plannen zijn wel nog onder voorbehoud tot er duidelijkheid komt over de mogelijke impact van de federale besparingsmaatregelen op de NMBS. Mogelijk moet de maatschappij 400 miljoen euro besparen of wordt de jaarlijkse dotatie niet geïndexeerd. Er zou al gevraagd zijn om de eventuele effecten daarvan na te gaan. Stations moeten wachten Indien de besparingsmaatregelen bijsturingen vereisen aan het investeringsplan, is het niet uit te sluiten dat de vernieuwingswerken aan de stations van Bergen (155 miljoen euro) en Oostende (150 miljoen) worden uitgesteld.. Al liggen die dossiers gevoelig omdat ze gelegen zijn in de thuisbasis van respectievelijk premier Elio Di Rupo (PS) en minister van Economie Johan Vande Lanotte (SP.A). (Belga/TE)