Daarmee komt dat "voorstadsnet" in een stroomversnelling, schrijft De Tijd.

De Vlaamse minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) had zo'n plan bij de NMBS besteld.

De lokale besturen van de Antwerpse randgemeenten kregen deze week een eerste presentatie, met een kaart die de contouren schetst van het nieuwe netwerk. Die zijn uitgetekend door een speciale stuurgroep, met daarin vertegenwoordigers van de vervoersmaatschappijen, de bevoegde ministers en de bevoegde administraties.

Het plan komt neer op een "voorstadsnet light", schrijft De Tijd. Er komen geen dure nieuwe investeringen in infrastructuur. Men wil vooral inzetten op een veel hogere frequentie van treinen op het bestaande netwerk en daarnaast de dienstregelingen van de NMBS en De Lijn beter op elkaar af te stemmen om pendelaars en bezoekers sneller op hun bestemming te krijgen. De raad van bestuur van de NMBS wil voor eind dit jaar knopen doorhakken. Dan verwacht federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) een definitief rapport.

Angelic

Het voorstadsnet voor Brussel is al een tijd in aanbouw, maar loopt grote achterstand op. Daar wordt wel in nieuwe infrastructuur geïnvesteerd.

In het regeerakkoord is afgesproken dat ook Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi vergelijkbare voorstadsnetten zullen realiseren, een project dat onder de naam Angelic loopt. De plannen voor Antwerpen, dat net als Brussel kampt met een gigantisch fileprobleem, zijn het verst gevorderd.

(Belga/RR)

Daarmee komt dat "voorstadsnet" in een stroomversnelling, schrijft De Tijd. De Vlaamse minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) had zo'n plan bij de NMBS besteld.De lokale besturen van de Antwerpse randgemeenten kregen deze week een eerste presentatie, met een kaart die de contouren schetst van het nieuwe netwerk. Die zijn uitgetekend door een speciale stuurgroep, met daarin vertegenwoordigers van de vervoersmaatschappijen, de bevoegde ministers en de bevoegde administraties. Het plan komt neer op een "voorstadsnet light", schrijft De Tijd. Er komen geen dure nieuwe investeringen in infrastructuur. Men wil vooral inzetten op een veel hogere frequentie van treinen op het bestaande netwerk en daarnaast de dienstregelingen van de NMBS en De Lijn beter op elkaar af te stemmen om pendelaars en bezoekers sneller op hun bestemming te krijgen. De raad van bestuur van de NMBS wil voor eind dit jaar knopen doorhakken. Dan verwacht federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) een definitief rapport. Het voorstadsnet voor Brussel is al een tijd in aanbouw, maar loopt grote achterstand op. Daar wordt wel in nieuwe infrastructuur geïnvesteerd.In het regeerakkoord is afgesproken dat ook Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi vergelijkbare voorstadsnetten zullen realiseren, een project dat onder de naam Angelic loopt. De plannen voor Antwerpen, dat net als Brussel kampt met een gigantisch fileprobleem, zijn het verst gevorderd. (Belga/RR)