De directie zou haar beslissing vrijdag bekendmaken.

De voorbije dagen werd er achtereenvolgens het werk neergelegd in La Louvière, Charleroi en in Luik, als reactie op de aangekondigde besparingen bij de spoorwegmaatschappij. De acties kwamen onverwachts en zorgden voor veel hinder. Bovendien waren ze niet gesteund door de nationale vakbondsleiding.

NMBS-topman Jo Cornu reageerde boos en sprak van "zinloos protest", dat volgens hem georganiseerd was. Hij riep op om de acties stop te zetten. Tegelijk kondigde hij aan de deelnemers te zullen sanctioneren. Volgens de krant De Tijd zou er zelfs een nota zijn opgesteld om de stakers sneller te kunnen straffen, reeds binnen de vijf dagen.

(Belga/RR)

De directie zou haar beslissing vrijdag bekendmaken.De voorbije dagen werd er achtereenvolgens het werk neergelegd in La Louvière, Charleroi en in Luik, als reactie op de aangekondigde besparingen bij de spoorwegmaatschappij. De acties kwamen onverwachts en zorgden voor veel hinder. Bovendien waren ze niet gesteund door de nationale vakbondsleiding. NMBS-topman Jo Cornu reageerde boos en sprak van "zinloos protest", dat volgens hem georganiseerd was. Hij riep op om de acties stop te zetten. Tegelijk kondigde hij aan de deelnemers te zullen sanctioneren. Volgens de krant De Tijd zou er zelfs een nota zijn opgesteld om de stakers sneller te kunnen straffen, reeds binnen de vijf dagen. (Belga/RR)