De VS hadden de uitlevering van Trabelsi gevraagd. Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) bevestigt dat Trabelsi vandaag werd uitgeleverd.

Aanslag

Trabelsi werd in 2003 in België veroordeeld tot 10 jaar cel voor het beramen van een aanslag op de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel. Sinds het einde van zijn straf in juni 2012 zat hij in uitleveringsdetentie, in afwachting van zijn uitlevering aan de VS.

De Raad van State (RvS) verwierp op 23 september jl. het beroep van Trabelsi tegen een ministrieel besluit dat zijn uitlevering aan de VS mogelijk maakte. Daarmee bevestigde de RvS de beslissing tot uitlevering.

Geen doodstraf

Volgens Turtelboom garandeert de Verenigde Staten dat zijn zaak enkel door een rechtbank van algemeen recht behandeld zal worden, en niet door een militaire rechtbank of een uitzonderingsrechtbank.

Ook gaf Washington de garantie dat hij niet tot de doodstraf zal veroordeeld worden.

De VS hadden de uitlevering van Trabelsi gevraagd. Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) bevestigt dat Trabelsi vandaag werd uitgeleverd.AanslagTrabelsi werd in 2003 in België veroordeeld tot 10 jaar cel voor het beramen van een aanslag op de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel. Sinds het einde van zijn straf in juni 2012 zat hij in uitleveringsdetentie, in afwachting van zijn uitlevering aan de VS.De Raad van State (RvS) verwierp op 23 september jl. het beroep van Trabelsi tegen een ministrieel besluit dat zijn uitlevering aan de VS mogelijk maakte. Daarmee bevestigde de RvS de beslissing tot uitlevering.Geen doodstraf Volgens Turtelboom garandeert de Verenigde Staten dat zijn zaak enkel door een rechtbank van algemeen recht behandeld zal worden, en niet door een militaire rechtbank of een uitzonderingsrechtbank. Ook gaf Washington de garantie dat hij niet tot de doodstraf zal veroordeeld worden.