Onder meer Dries Van Langenhove van Schild & Vrienden en Voorpost plannen een betoging. Guy D'haeseleer van Forza Ninove steunt het initiatief. 'De Ninovieters hebben zich op 14 oktober duidelijk uitgesproken en willen een ander beleid. Wij gaan betogen op 3 januari, op de avond dat de nieuwe coalitie van verliezers zal worden aangesteld', stellen de organisatoren.

Een duizendtal mensen kondigde op Facebook aan dat ze zullen deelnemen aan de mars. Hoeveel betogers er tegen extreemrechts zullen zijn is niet duidelijk.

Coalitie

In Ninove dreigde de onbestuurbaarheid nadat Guy D'haeseleer van Forza Ninove, die in het Vlaams Parlement voor Vlaams Belang zetelt, met 15 zetels er 2 te kort had voor een absolute meerderheid. Open VLD haalde 9 zetels, Samen 7 zetels en N-VA 2 zetels. Huidig burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) liet twee weken geleden weten geen coalitie te kunnen vormen met N-VA en Samen, maar met de steun van Joost Arents heeft de nieuwe coalitie nu toch 17 van de 33 zetels. Arents werd daarvoor door de N-VA buiten de partij gezet.

De 'Mars voor Democratie' start om 18.30 uur aan het station van Ninove en trekt daarna naar het stadhuis, waar D'haeseleer de deelnemers zal toespreken. De optocht heeft de toelating van de burgemeester, en de lokale en federale politie bereiden zich voor op de mars.

Onder meer Dries Van Langenhove van Schild & Vrienden en Voorpost plannen een betoging. Guy D'haeseleer van Forza Ninove steunt het initiatief. 'De Ninovieters hebben zich op 14 oktober duidelijk uitgesproken en willen een ander beleid. Wij gaan betogen op 3 januari, op de avond dat de nieuwe coalitie van verliezers zal worden aangesteld', stellen de organisatoren. Een duizendtal mensen kondigde op Facebook aan dat ze zullen deelnemen aan de mars. Hoeveel betogers er tegen extreemrechts zullen zijn is niet duidelijk. In Ninove dreigde de onbestuurbaarheid nadat Guy D'haeseleer van Forza Ninove, die in het Vlaams Parlement voor Vlaams Belang zetelt, met 15 zetels er 2 te kort had voor een absolute meerderheid. Open VLD haalde 9 zetels, Samen 7 zetels en N-VA 2 zetels. Huidig burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) liet twee weken geleden weten geen coalitie te kunnen vormen met N-VA en Samen, maar met de steun van Joost Arents heeft de nieuwe coalitie nu toch 17 van de 33 zetels. Arents werd daarvoor door de N-VA buiten de partij gezet. De 'Mars voor Democratie' start om 18.30 uur aan het station van Ninove en trekt daarna naar het stadhuis, waar D'haeseleer de deelnemers zal toespreken. De optocht heeft de toelating van de burgemeester, en de lokale en federale politie bereiden zich voor op de mars.