Hendrik Vuye wordt de nieuwe fractieleider van N-VA in de Kamer. Dat heeft de fractievergadering beslist. Vuye zal als nieuweling in het parlement dus meteen een 33-koppige fractie aansturen.

Vuye geeft al jaren staatsrecht aan de Universiteit van Namen. Na de verkiezingen van 2010 was hij als extern expert van N-VA betrokken bij de onderhandelingen. Op 25 mei 2014 kwam hij voor het eerst op en raakte hij meteen verkozen in de Kamer.

Voor CD&V en Open VLD worden Servais Verherstraeten en Patrick Dewael opnieuw Kamerfractieleider. Verherstraeten keert daarmee terug naar de job die hij bekleedde voor hij staatssecretaris voor Staatshervorming en Regie der Gebouwen werd in de regering-Di Rupo. Idem voor Dewael, die na de verkiezingen het Kamervoorzitterschap overnam van André Flahaut (PS), maar dinsdagnamiddag normaliter de fakkel moet doorgeven aan Siegfried Bracke (N-VA).

Bart Somers

In het Vlaams Parlement wordt Bart Somers de nieuwe fractieleider van Open VLD. Dat heeft Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten via Twitter bekendgemaakt. De fractie koos unaniem voor Somers. Hij volgt Bart Tommelein op die staatssecretaris is geworden in de regering-Michel.

De 50-jarige Somers was in het verleden onder meer al Kamerlid, Vlaams minister-president, Vlaams parlementslid en partijvoorzitter. Sinds 2001 is hij ook burgemeester van Mechelen. De keuze voor Somers veroorzaakt nog een kleine stoelendans in de fractie. Zo volgt Marino Keulen Somers op als derde ondervoorzitter van het Vlaams Parlement. Mercedes Van Volcem volgt dan weer Marino Keulen op als voorzitter van de commissie Binnenlands Bestuur. (Belga/AVE)

Hendrik Vuye wordt de nieuwe fractieleider van N-VA in de Kamer. Dat heeft de fractievergadering beslist. Vuye zal als nieuweling in het parlement dus meteen een 33-koppige fractie aansturen.Vuye geeft al jaren staatsrecht aan de Universiteit van Namen. Na de verkiezingen van 2010 was hij als extern expert van N-VA betrokken bij de onderhandelingen. Op 25 mei 2014 kwam hij voor het eerst op en raakte hij meteen verkozen in de Kamer. Voor CD&V en Open VLD worden Servais Verherstraeten en Patrick Dewael opnieuw Kamerfractieleider. Verherstraeten keert daarmee terug naar de job die hij bekleedde voor hij staatssecretaris voor Staatshervorming en Regie der Gebouwen werd in de regering-Di Rupo. Idem voor Dewael, die na de verkiezingen het Kamervoorzitterschap overnam van André Flahaut (PS), maar dinsdagnamiddag normaliter de fakkel moet doorgeven aan Siegfried Bracke (N-VA).In het Vlaams Parlement wordt Bart Somers de nieuwe fractieleider van Open VLD. Dat heeft Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten via Twitter bekendgemaakt. De fractie koos unaniem voor Somers. Hij volgt Bart Tommelein op die staatssecretaris is geworden in de regering-Michel.De 50-jarige Somers was in het verleden onder meer al Kamerlid, Vlaams minister-president, Vlaams parlementslid en partijvoorzitter. Sinds 2001 is hij ook burgemeester van Mechelen. De keuze voor Somers veroorzaakt nog een kleine stoelendans in de fractie. Zo volgt Marino Keulen Somers op als derde ondervoorzitter van het Vlaams Parlement. Mercedes Van Volcem volgt dan weer Marino Keulen op als voorzitter van de commissie Binnenlands Bestuur. (Belga/AVE)