De man, Y.A., geboren op 4 mei 1982 en met Belgische nationaliteit, is door de onderzoeksrechter gespecialiseerd in terrorismezaken onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld wegens deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. "In het belang van het onderzoek kunnen geen verdere inlichtingen of details gegeven worden", aldus nog het federaal parket.

In het onderzoek werd eerder in de Parijse voorstad Boulogne-Billancourt al hoofdverdachte Reda Kriket opgepakt, op 24 maart, en in verdenking gesteld. Die 34-jarige man zou volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken vergevorderde plannen gehad hebben om een aanslag te plegen. Bij een huiszoeking in een Parijse voorstad werden verschillende kalasjnikovs en explosieven aangetroffen.

Kriket was in juli 2015 door de Brusselse correctionele rechtbank nog tot 10 jaar cel veroordeeld in het proces rond Syrië-ronselaar Khalid Zerkani.

In België waren ook twee mannen opgepakt, Abderrahmane A. (geboren op 21/06/1977) en Rabah M. (geboren op 19/03/1982), beiden van Algerijnse nationaliteit. Rabah M. werd vrijdagochtend 25 maart in Sint-Gillis opgepakt, en Abderrahmane A. werd diezelfde vrijdagmiddag op de Rogierlaan in Schaarbeek opgepakt.

Ook in Nederland werden drie mannen in de boeien geslagen. Frankrijk vraagt dat één van hen, Anis B., zou overgeleverd worden. (Belga/JH)

De man, Y.A., geboren op 4 mei 1982 en met Belgische nationaliteit, is door de onderzoeksrechter gespecialiseerd in terrorismezaken onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld wegens deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. "In het belang van het onderzoek kunnen geen verdere inlichtingen of details gegeven worden", aldus nog het federaal parket. In het onderzoek werd eerder in de Parijse voorstad Boulogne-Billancourt al hoofdverdachte Reda Kriket opgepakt, op 24 maart, en in verdenking gesteld. Die 34-jarige man zou volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken vergevorderde plannen gehad hebben om een aanslag te plegen. Bij een huiszoeking in een Parijse voorstad werden verschillende kalasjnikovs en explosieven aangetroffen. Kriket was in juli 2015 door de Brusselse correctionele rechtbank nog tot 10 jaar cel veroordeeld in het proces rond Syrië-ronselaar Khalid Zerkani. In België waren ook twee mannen opgepakt, Abderrahmane A. (geboren op 21/06/1977) en Rabah M. (geboren op 19/03/1982), beiden van Algerijnse nationaliteit. Rabah M. werd vrijdagochtend 25 maart in Sint-Gillis opgepakt, en Abderrahmane A. werd diezelfde vrijdagmiddag op de Rogierlaan in Schaarbeek opgepakt. Ook in Nederland werden drie mannen in de boeien geslagen. Frankrijk vraagt dat één van hen, Anis B., zou overgeleverd worden. (Belga/JH)