Vanaf volgend jaar komt er trajectcontrole op de E40 tussen Sint-Stevens-Woluwe en Heverlee en op de E313 tussen Antwerpen-Oost en Ranst. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) meegedeeld.

"Trajectcontrole werkt. Het systeem zorgt voor duurzame positieve effecten op het rijgedrag, minder ongevallen en meer verkeersveiligheid", zo stelt Weyts. Hij verwijst onder meer naar het tracé op de E40 tussen Erpe-Mere en Wetteren, waar sinds de invoering van de trajectcontrole geen enkel verkeersslachtoffer meer gevallen is. Het aantal ongevallen daalde er met 43 procent.

Speciale taskforce

De keuze van de tracés kwam er na een advies van een speciale taskforce, die op zoek ging naar tracés waar snelheid veel letselongevallen veroorzaakt. "Deze twee tracés zijn erg risicogevoelig. Dat willen we met trajectcontrole remediëren", aldus Weyts.

De minister heeft 365.000 euro vrijgemaakt om de nieuwe trajectcontroles in de markt te zetten. Volgend jaar moeten ze operationeel zijn. Vorig jaar eiste het Vlaamse verkeer 400 mensenlevens. (Belga/WB)

Vanaf volgend jaar komt er trajectcontrole op de E40 tussen Sint-Stevens-Woluwe en Heverlee en op de E313 tussen Antwerpen-Oost en Ranst. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) meegedeeld. "Trajectcontrole werkt. Het systeem zorgt voor duurzame positieve effecten op het rijgedrag, minder ongevallen en meer verkeersveiligheid", zo stelt Weyts. Hij verwijst onder meer naar het tracé op de E40 tussen Erpe-Mere en Wetteren, waar sinds de invoering van de trajectcontrole geen enkel verkeersslachtoffer meer gevallen is. Het aantal ongevallen daalde er met 43 procent. De keuze van de tracés kwam er na een advies van een speciale taskforce, die op zoek ging naar tracés waar snelheid veel letselongevallen veroorzaakt. "Deze twee tracés zijn erg risicogevoelig. Dat willen we met trajectcontrole remediëren", aldus Weyts. De minister heeft 365.000 euro vrijgemaakt om de nieuwe trajectcontroles in de markt te zetten. Volgend jaar moeten ze operationeel zijn. Vorig jaar eiste het Vlaamse verkeer 400 mensenlevens. (Belga/WB)