Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters bekendgemaakt.

Roger Kesteloot maakte in mei bekend dat hij zijn mandaat als directeur-generaal bij De Lijn niet volledig zou uitzitten. Zijn mandaat liep in principe tot 30 april 2022, maar Kesteloot kondigde aan eind 2020 een stap opzij te zullen zetten. De Vlaamse regering moest dus op zoek naar een nieuwe directeur-generaal. Eind juni werden de functieomschrijving en selectieprocedure goedgekeurd. Na een selectieprocedure is de keuze gevallen op Ann Schoubs. Ze start op 1 januari 2021 aan een mandaat van zes jaar.

Ann Schoubs (1966) heeft er een lange carrière opzitten bij de NMBS (1991-2017). Eerst als Intern Auditor, daarna als Manager Asset Accounting, als Corporate Controller en als CIO. In haar laatste twee jaar bij de NMBS werkte ze als Head of Supply Chain Management. Na haar carrière bij de spoorwegen werd ze aangesteld als Chief Audit Executive bij de Federale Interne Audit, waar ze nu nog werkt.

De uitdagingen voor Schoubs zijn niet gering. Zo moet De Lijn haar rol zien te vinden in het hertekende Vlaamse openbaarvervoerlandschap. De vraag is vooral of De Lijn de interne operator kan blijven voor het kernnet en het aanvullend net. Dat moet de vervoersmaatschappij bewijzen via een benchmarkstudie. Daarnaast moet de nieuwe gedelegeerd bestuurder ook de nieuwe beheersovereenkomst voorbereiden en de vervoersmaatschappij in wat rustiger vaarwater krijgen. De voorbije jaren kreeg De Lijn regelmatig kritiek over onder meer de dienstverlening, reizigerstevredenheid en stiptheid. Vrijdagnamiddag volgt een persconferentie waar Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters de nieuwe directeur-generaal zal voorstellen.

Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters bekendgemaakt. Roger Kesteloot maakte in mei bekend dat hij zijn mandaat als directeur-generaal bij De Lijn niet volledig zou uitzitten. Zijn mandaat liep in principe tot 30 april 2022, maar Kesteloot kondigde aan eind 2020 een stap opzij te zullen zetten. De Vlaamse regering moest dus op zoek naar een nieuwe directeur-generaal. Eind juni werden de functieomschrijving en selectieprocedure goedgekeurd. Na een selectieprocedure is de keuze gevallen op Ann Schoubs. Ze start op 1 januari 2021 aan een mandaat van zes jaar. Ann Schoubs (1966) heeft er een lange carrière opzitten bij de NMBS (1991-2017). Eerst als Intern Auditor, daarna als Manager Asset Accounting, als Corporate Controller en als CIO. In haar laatste twee jaar bij de NMBS werkte ze als Head of Supply Chain Management. Na haar carrière bij de spoorwegen werd ze aangesteld als Chief Audit Executive bij de Federale Interne Audit, waar ze nu nog werkt. De uitdagingen voor Schoubs zijn niet gering. Zo moet De Lijn haar rol zien te vinden in het hertekende Vlaamse openbaarvervoerlandschap. De vraag is vooral of De Lijn de interne operator kan blijven voor het kernnet en het aanvullend net. Dat moet de vervoersmaatschappij bewijzen via een benchmarkstudie. Daarnaast moet de nieuwe gedelegeerd bestuurder ook de nieuwe beheersovereenkomst voorbereiden en de vervoersmaatschappij in wat rustiger vaarwater krijgen. De voorbije jaren kreeg De Lijn regelmatig kritiek over onder meer de dienstverlening, reizigerstevredenheid en stiptheid. Vrijdagnamiddag volgt een persconferentie waar Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters de nieuwe directeur-generaal zal voorstellen.