Het eerste publieke optreden van Luc Van Gorp, die in juli Marc Justaert opvolgde, is meteen erg kritisch voor de CD&V. De CM-topman waarschuwt dat de besparingen die de regering-Michel de ziekenfondsen oplegt, hoe dan ook hun weerslag zullen hebben op de werkgelegenheid en bijgevolg op de kwaliteit van de dienstverlening.

De ziekenfondsen moeten vanaf 2016 structureel 50 miljoen euro inleveren. Vanaf 2018 wordt dat zelfs 100 miljoen. Van Dorp spreekt over "gigantische" besparingen, bovenop de vele bezuinigingen uit het verleden.

Eerder kreeg de tax shift al kritiek van vakbond ACV en Beweging.net. Er klinkt ook gemor bij sommige parlementsleden zoals Nahima Lanjri. (BELGA/NSK)

Het eerste publieke optreden van Luc Van Gorp, die in juli Marc Justaert opvolgde, is meteen erg kritisch voor de CD&V. De CM-topman waarschuwt dat de besparingen die de regering-Michel de ziekenfondsen oplegt, hoe dan ook hun weerslag zullen hebben op de werkgelegenheid en bijgevolg op de kwaliteit van de dienstverlening. De ziekenfondsen moeten vanaf 2016 structureel 50 miljoen euro inleveren. Vanaf 2018 wordt dat zelfs 100 miljoen. Van Dorp spreekt over "gigantische" besparingen, bovenop de vele bezuinigingen uit het verleden. Eerder kreeg de tax shift al kritiek van vakbond ACV en Beweging.net. Er klinkt ook gemor bij sommige parlementsleden zoals Nahima Lanjri. (BELGA/NSK)