Informateur Bart De Wever (N-VA) zet zijn opdracht dinsdag voort. Intussen mikt hij volgens bronnen in zijn partij op 12 oktober als einddatum voor de regeringsonderhandelingen.

De Wever ontvangt dinsdag de ziekenfonden in de Wetstraat 10. In de loop van woensdag ziet hij de vakbonden en donderdag en vrijdag is het de beurt aan de partijvoorzitters.

De partijen die hij ontvangt, zouden intussen al een formele uitnodiging hebben gekregen. Lijst Dedecker, Vlaams Belang en Parti Populaire zijn daar niet bij.

De Wever ontvangt wel respectievelijk Groen!, Ecolo, CDH, Open VLD, SP.A, CD&V, MR en PS. Vrijdagnamiddag gaat de informateur opnieuw verslag uitbrengen bij de koning.

De Wever wil tijdens het weekeinde of begin volgende week zijn opdracht afronden. De informateur kondigde eerder aan dat hij een princiepsakkoord wil sluiten zodat de formateur vanaf het begin zicht heeft op de contouren van een akkoord en een regeringsploeg die de volle vier jaar kan uitdoen.

Streefdatum

De Wever zei eerder in Knack te mikken op een regeringsakkoord tegen begin september (zonder dat het om een deadline ging), maar daar is men luidens De Morgen intussen van afgestapt.

N-VA-bronnen zeggen dat het logischer is te streven naar 12 oktober, de start van het parlementaire jaar. Maar ook dat is geen deadline. 'We willen vooral geen maanden en maanden verliezen'.

De budgettaire toestand is één van de drie grote domeinen waarover De Wever tijdens zijn informateursopdracht praat. Volgens De Standaard mikt hij op 70 procent besparingen en 30 procent nieuwe inkomsten om tegen 2015 jaarlijks 22 miljard te saneren om de begroting weer in evenwicht te krijgen.

Informateur Bart De Wever (N-VA) zet zijn opdracht dinsdag voort. Intussen mikt hij volgens bronnen in zijn partij op 12 oktober als einddatum voor de regeringsonderhandelingen.De Wever ontvangt dinsdag de ziekenfonden in de Wetstraat 10. In de loop van woensdag ziet hij de vakbonden en donderdag en vrijdag is het de beurt aan de partijvoorzitters.De partijen die hij ontvangt, zouden intussen al een formele uitnodiging hebben gekregen. Lijst Dedecker, Vlaams Belang en Parti Populaire zijn daar niet bij. De Wever ontvangt wel respectievelijk Groen!, Ecolo, CDH, Open VLD, SP.A, CD&V, MR en PS. Vrijdagnamiddag gaat de informateur opnieuw verslag uitbrengen bij de koning. De Wever wil tijdens het weekeinde of begin volgende week zijn opdracht afronden. De informateur kondigde eerder aan dat hij een princiepsakkoord wil sluiten zodat de formateur vanaf het begin zicht heeft op de contouren van een akkoord en een regeringsploeg die de volle vier jaar kan uitdoen.StreefdatumDe Wever zei eerder in Knack te mikken op een regeringsakkoord tegen begin september (zonder dat het om een deadline ging), maar daar is men luidens De Morgen intussen van afgestapt.N-VA-bronnen zeggen dat het logischer is te streven naar 12 oktober, de start van het parlementaire jaar. Maar ook dat is geen deadline. 'We willen vooral geen maanden en maanden verliezen'.De budgettaire toestand is één van de drie grote domeinen waarover De Wever tijdens zijn informateursopdracht praat. Volgens De Standaard mikt hij op 70 procent besparingen en 30 procent nieuwe inkomsten om tegen 2015 jaarlijks 22 miljard te saneren om de begroting weer in evenwicht te krijgen.