De vakbonden en directie bij het spoor zijn na bijna zes uur onderhandelen opnieuw uit elkaar gegaan zonder een akkoord. "Het signaal van vandaag is zeker niet goed voor de situatie", zei Ludo Sempels van de socialistische vakbond ACOD Spoor na afloop van het overleg.

Struikelblokken zijn volgens Sempels sancties voor wilde stakers en een andere "invulling van productiviteitsverhogende maatregelen".

Luc Piens van ACV-Transcom merkte op dat "de maatschappij nieuwe punten heeft toegevoegd". Welke die punten dan juist zijn, wou hij niet kwijt. Wel vond hij dat de directie haar standpunt heeft verhard.

Nieuwe staking

De socialistische vakbond had eerder op vrijdag al aangekondigd een stakingsaanzegging in te dienen, als er geen vooruitgang geboekt wordt.

"We hebben een stakingsaanzegging vanaf 12 juni om 22 uur, tot en met zondag 19 juni om 22 uur", zei Sempels. In die procedure is voorzien dat er een verzoeningsvergadering moet plaatsvinden, die waarschijnlijk volgende week dinsdag zal plaatsvinden.

Ook de christelijke vakbond zal daarbij aanwezig zijn, liet Piens weten.

'Men speelt met vuur'

Bij TreinTramBus reageert men alvast furieus. "Dit is zo buiten proportie. Beseft men wel bij de spoorvakbonden dat de trein rijdt voor de reizigers? Men is met vuur aan het spelen en met de toekomst van het spoor en de NMBS", vertelt voorzitter Stefan Stynen. De voorzitter roept de politiek en de spoorvakbonden op om "met deze waanzin te stoppen". TreinTramBus denkt na over een tegenreactie. "We kunnen dit niet langer passief ondergaan", luidt het.(Belga/TE)

De vakbonden en directie bij het spoor zijn na bijna zes uur onderhandelen opnieuw uit elkaar gegaan zonder een akkoord. "Het signaal van vandaag is zeker niet goed voor de situatie", zei Ludo Sempels van de socialistische vakbond ACOD Spoor na afloop van het overleg.Struikelblokken zijn volgens Sempels sancties voor wilde stakers en een andere "invulling van productiviteitsverhogende maatregelen". Luc Piens van ACV-Transcom merkte op dat "de maatschappij nieuwe punten heeft toegevoegd". Welke die punten dan juist zijn, wou hij niet kwijt. Wel vond hij dat de directie haar standpunt heeft verhard. De socialistische vakbond had eerder op vrijdag al aangekondigd een stakingsaanzegging in te dienen, als er geen vooruitgang geboekt wordt. "We hebben een stakingsaanzegging vanaf 12 juni om 22 uur, tot en met zondag 19 juni om 22 uur", zei Sempels. In die procedure is voorzien dat er een verzoeningsvergadering moet plaatsvinden, die waarschijnlijk volgende week dinsdag zal plaatsvinden. Ook de christelijke vakbond zal daarbij aanwezig zijn, liet Piens weten. Bij TreinTramBus reageert men alvast furieus. "Dit is zo buiten proportie. Beseft men wel bij de spoorvakbonden dat de trein rijdt voor de reizigers? Men is met vuur aan het spelen en met de toekomst van het spoor en de NMBS", vertelt voorzitter Stefan Stynen. De voorzitter roept de politiek en de spoorvakbonden op om "met deze waanzin te stoppen". TreinTramBus denkt na over een tegenreactie. "We kunnen dit niet langer passief ondergaan", luidt het.(Belga/TE)