Bij het parket van Turnhout is een nieuwe klacht ingediend tegen de blinde gevangenisdirecteur Jef Buts (63). De broer van een intussen overleden ex-gedetineerde beschuldigt de directeur van ongewenste seksuele voorstellen in hotels in Oostende en Antwerpen, schrijft Het Laatste Nieuws.

"De overleden betrokkene, een jongeman van halfweg de 20 van Noord-Afrikaanse origine, zat in 2010 een tijdlang in de instelling van Wortel na veroordelingen voor drugs en diefstallen", legt advocaat Steven Vancraeyveldt uit. De broer zelf wenst anoniem te blijven.

"Buts beloofde hem over te plaatsen naar de gevangenis in Hoogstraten omdat het van daaruit makkelijker zou zijn om voorwaardelijk vrij te komen." Maar tegenover die gunst stond wel een tegenprestatie. "Hij werd na zijn vrijlating twee keer uitgenodigd door de directeur in Oostende en Antwerpen", vervolgt de raadsman. "Buts nam hem mee naar een hotelkamer en vroeg daar om seks - wat de betrokkene weigerde."

Ondertussen is het slachtoffer overleden, maar hij had het verhaal over de ongewenste intimiteiten wel aan zijn broer toevertrouwd. En na zijn dood doken ook geschriften op van de jongeman waarin hij de feiten uit de doeken deed. "En daarom besliste de broer om klacht in te dienen", zegt de advocaat.

Bij het parket van Turnhout is een nieuwe klacht ingediend tegen de blinde gevangenisdirecteur Jef Buts (63). De broer van een intussen overleden ex-gedetineerde beschuldigt de directeur van ongewenste seksuele voorstellen in hotels in Oostende en Antwerpen, schrijft Het Laatste Nieuws."De overleden betrokkene, een jongeman van halfweg de 20 van Noord-Afrikaanse origine, zat in 2010 een tijdlang in de instelling van Wortel na veroordelingen voor drugs en diefstallen", legt advocaat Steven Vancraeyveldt uit. De broer zelf wenst anoniem te blijven. "Buts beloofde hem over te plaatsen naar de gevangenis in Hoogstraten omdat het van daaruit makkelijker zou zijn om voorwaardelijk vrij te komen." Maar tegenover die gunst stond wel een tegenprestatie. "Hij werd na zijn vrijlating twee keer uitgenodigd door de directeur in Oostende en Antwerpen", vervolgt de raadsman. "Buts nam hem mee naar een hotelkamer en vroeg daar om seks - wat de betrokkene weigerde." Ondertussen is het slachtoffer overleden, maar hij had het verhaal over de ongewenste intimiteiten wel aan zijn broer toevertrouwd. En na zijn dood doken ook geschriften op van de jongeman waarin hij de feiten uit de doeken deed. "En daarom besliste de broer om klacht in te dienen", zegt de advocaat.