Volgens de Belgische Confederatie van Autohandel (Federauto) zullen niet alle verkooppunten tijdig beschikken over de nieuwe Europese nummerplaten, die vanaf 16 november verplicht zijn. Het kabinet van staatssecretaris Etienne Schouppe (CD&V) schuift de verantwoordelijkheid door naar de producenten en distributeurs.

Op 16 november moet elke nieuwe auto over een Europese nummerplaat beschikken. Volgens afgevaardigd bestuurder Philippe Pirson van Federauto zullen op die invoerdatum slechts 500 van de 5000 verkoopcentra in België een conforme nummerplaat kunnen aanbieden. Toch ziet Pirson geen groot probleem. 'Als de mensen een beetje rondkijken, zullen ze wel een nieuwe rechtsgeldige nummerplaat vinden'.

Woordvoerder Jan Pauwels van het kabinet van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) wijst de verantwoordelijkheid voor de vertraging af. 'De overheid kondigt al 2 jaar aan dat er een nieuwe Europese nummerplaat zal verschijnen. Elke Belg is intussen van de wijziging op de hoogte'.

Volgens Pauwels zal alles correct en volgens plan verlopen. 'Mocht het toch misgaan, dan is dat de fout van de verantwoordelijke productenten en distributeurs. Ook zij werden tijdig en voldoende op de hoogte gebracht van de nieuwe criteria'.

Volgens de Belgische Confederatie van Autohandel (Federauto) zullen niet alle verkooppunten tijdig beschikken over de nieuwe Europese nummerplaten, die vanaf 16 november verplicht zijn. Het kabinet van staatssecretaris Etienne Schouppe (CD&V) schuift de verantwoordelijkheid door naar de producenten en distributeurs. Op 16 november moet elke nieuwe auto over een Europese nummerplaat beschikken. Volgens afgevaardigd bestuurder Philippe Pirson van Federauto zullen op die invoerdatum slechts 500 van de 5000 verkoopcentra in België een conforme nummerplaat kunnen aanbieden. Toch ziet Pirson geen groot probleem. 'Als de mensen een beetje rondkijken, zullen ze wel een nieuwe rechtsgeldige nummerplaat vinden'. Woordvoerder Jan Pauwels van het kabinet van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) wijst de verantwoordelijkheid voor de vertraging af. 'De overheid kondigt al 2 jaar aan dat er een nieuwe Europese nummerplaat zal verschijnen. Elke Belg is intussen van de wijziging op de hoogte'. Volgens Pauwels zal alles correct en volgens plan verlopen. 'Mocht het toch misgaan, dan is dat de fout van de verantwoordelijke productenten en distributeurs. Ook zij werden tijdig en voldoende op de hoogte gebracht van de nieuwe criteria'.