Het gaat over feiten die in de jaren '60 zouden gebeurd zijn toen Roger Vangheluwe samen met zijn toenmalige biechtvader Jozef Lagast (90) de leiding had op een kamp voor misdienaars.

De klacht zou zijn ingediend door een man uit die niet zelf het slachtoffer was geworden van misbruik. Wel zou de man verklaard hebben dat op het bewuste kamp twee misdienaars de nachten in de kamers van de priesters moesten doorbrengen.

De voorbije dagen kon het Brusselse parket het bestaan van de klacht niet bevestigen maar dinsdag gebeurde dat wel. "Het proces-verbaal met de aangifte is nog niet op het parket aangekomen", zegt parketwoordvoerster Wenke Roggen. "Wanneer dat gebeurt, zullen we het dossier doorspelen aan het federaal parket." (Belga)

Het gaat over feiten die in de jaren '60 zouden gebeurd zijn toen Roger Vangheluwe samen met zijn toenmalige biechtvader Jozef Lagast (90) de leiding had op een kamp voor misdienaars. De klacht zou zijn ingediend door een man uit die niet zelf het slachtoffer was geworden van misbruik. Wel zou de man verklaard hebben dat op het bewuste kamp twee misdienaars de nachten in de kamers van de priesters moesten doorbrengen. De voorbije dagen kon het Brusselse parket het bestaan van de klacht niet bevestigen maar dinsdag gebeurde dat wel. "Het proces-verbaal met de aangifte is nog niet op het parket aangekomen", zegt parketwoordvoerster Wenke Roggen. "Wanneer dat gebeurt, zullen we het dossier doorspelen aan het federaal parket." (Belga)