De plannen worden bevestigd door het kabinet van de Brusselse minister-president Rudi Vervoort en door Stef Gits, de woordvoerder van Toerisme Vlaanderen.

Terwijl het kabinet-Vervoort voor meer informatie verwijst naar een persconferentie die in de eerste helft van januari plaatsvindt, bevestigt Stef Gits dat de nieuwe campagne een vervolg is op de "kattenvideo"-campagne die eind november door Toerisme Vlaanderen, Visit Brussels en Wallonie-Bruxelles Tourisme gezamenlijk werd opgezet en die op twee weken tijd meer dan 600.000 keer werd aangeklikt en werd opgepikt door belangrijke internationale media zoals ABC-News, The Guardian, Der Spiegel en The Independent.

"Ook nu willen we ons richten tot onze belangrijkste klanten", zegt Gits. "Dat zijn onze buurlanden Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk die goed zijn voor 60 procent van de buitenlandse overnachtingen bij ons. Voorts zijn onze belangrijkste markten de Verenigde Staten, Spanje en Italië, in die volgorde."

De impact van het negatieve imago van Brussel, het zogeheten "terroristennest van Europa", heeft vooral impact op de Brusselse hotels en restaurants. "In Brussel liepen de hotelinkomsten in november terug met 20 tot 25 procent", zegt Gits. " Er is in de periode na 13 november en de lockdown van Brussel zelfs een dalmoment geweest van min 55 procent in de terugval van reserveringen", zegt Geert Cochez van Visit Brussels.

"Vandaag situeert de terugval op dat vlak zich nog altijd op min 25 procent." "Er is ook een weerslag op het toerisme in Vlaanderen, maar die is vrij beperkt. De bezetting in Vlaamse hotels liep met 2 procent terug", besluit Stef Gits. (Belga/JH)

De plannen worden bevestigd door het kabinet van de Brusselse minister-president Rudi Vervoort en door Stef Gits, de woordvoerder van Toerisme Vlaanderen. Terwijl het kabinet-Vervoort voor meer informatie verwijst naar een persconferentie die in de eerste helft van januari plaatsvindt, bevestigt Stef Gits dat de nieuwe campagne een vervolg is op de "kattenvideo"-campagne die eind november door Toerisme Vlaanderen, Visit Brussels en Wallonie-Bruxelles Tourisme gezamenlijk werd opgezet en die op twee weken tijd meer dan 600.000 keer werd aangeklikt en werd opgepikt door belangrijke internationale media zoals ABC-News, The Guardian, Der Spiegel en The Independent. "Ook nu willen we ons richten tot onze belangrijkste klanten", zegt Gits. "Dat zijn onze buurlanden Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk die goed zijn voor 60 procent van de buitenlandse overnachtingen bij ons. Voorts zijn onze belangrijkste markten de Verenigde Staten, Spanje en Italië, in die volgorde." De impact van het negatieve imago van Brussel, het zogeheten "terroristennest van Europa", heeft vooral impact op de Brusselse hotels en restaurants. "In Brussel liepen de hotelinkomsten in november terug met 20 tot 25 procent", zegt Gits. " Er is in de periode na 13 november en de lockdown van Brussel zelfs een dalmoment geweest van min 55 procent in de terugval van reserveringen", zegt Geert Cochez van Visit Brussels. "Vandaag situeert de terugval op dat vlak zich nog altijd op min 25 procent." "Er is ook een weerslag op het toerisme in Vlaanderen, maar die is vrij beperkt. De bezetting in Vlaamse hotels liep met 2 procent terug", besluit Stef Gits. (Belga/JH)