De huiszoeking in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs vond plaats in de Delaunoystraat 47. Op 16 november, drie dagen na de aanslagen in Parijs, viel de federale politie al met de grote middelen in die woning binnen, op zoek waar de voortvluchtige Salah Abdeslam.

Het federaal parket had toen sterke aanwijzingen dat Abdeslam in die woning kon zijn of kon geweest zijn, maar de man werd er uiteindelijk niet aangetroffen. Bij de huiszoeking van woensdag werd één persoon opgepakt.

Het is nog niet duidelijk of hij zal voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.

Volgens Het Nieuwsblad zou het gaan om een vriend van Salah Abdeslam.

Ook in een ander terrorisme-onderzoek, dat volledig losstaat van de aanslagen in Parijs, werd een huiszoeking uitgevoerd, maar die leverde geen resultaten op. (Belga/JH)

De huiszoeking in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs vond plaats in de Delaunoystraat 47. Op 16 november, drie dagen na de aanslagen in Parijs, viel de federale politie al met de grote middelen in die woning binnen, op zoek waar de voortvluchtige Salah Abdeslam. Het federaal parket had toen sterke aanwijzingen dat Abdeslam in die woning kon zijn of kon geweest zijn, maar de man werd er uiteindelijk niet aangetroffen. Bij de huiszoeking van woensdag werd één persoon opgepakt. Het is nog niet duidelijk of hij zal voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Volgens Het Nieuwsblad zou het gaan om een vriend van Salah Abdeslam. Ook in een ander terrorisme-onderzoek, dat volledig losstaat van de aanslagen in Parijs, werd een huiszoeking uitgevoerd, maar die leverde geen resultaten op. (Belga/JH)