De ex-medewerkers van Buts zijn nog steeds professioneel actief en willen anoniem blijven. Hen vielen de opvallende kennismakingsgesprekken met de gedetineerden op. Buts zou altijd eerst gepolst hebben naar de geaardheid en de seksuele ervaring. "Het waren nogal rare gesprekken. We vroegen ons af of het echt wel nodig was om dat allemaal in detail te weten. Maar Buts vond dat wel belangrijk. Hij zei altijd dat hij criminologie en seksuologie had gestudeerd. Het was voor hem een studieterrein."

Ook een personeelslid dat naar eigen zeggen aangerand is, maar er jarenlang over zweeg, getuigt. "Als ik een klacht wilde indienen, moest dat via Buts gebeuren. Buts zette mij onder zware druk. Hij dreigde er zelfs mee om zelfmoord te plegen mocht dat ooit uitkomen."

Zwijggeld

Meester Steven Vancraeyveldt vertelt in de reportage hoe zijn cliënt door Buts werd ontvangen in Oostende. "Het was om zijn dossier te bespreken. Vrij snel werden er andere handelingen gesteld. Buts begon te masturberen en drong bij de persoon aan om te helpen." Volgens de advocaat kreeg zijn cliënt ook zwijggeld.

De man pleegde drie jaar geleden zelfmoord in de cel. In een afscheidsbrief beschreef hij wat hij meemaakte. "Zijn familie is ervan overtuigd dat de zelfmoord in verband staat met de ongepaste seksuele avances", aldus Vancraeyveldt.

Roddels

Buts wilde niet reageren op de nieuwe klachten in 'Telefacts'. Zijn advocaat Jef Vermassen zegt dat het allemaal roddels zijn met de bedoeling zijn cliënt te treffen. (Belga/TE)

De ex-medewerkers van Buts zijn nog steeds professioneel actief en willen anoniem blijven. Hen vielen de opvallende kennismakingsgesprekken met de gedetineerden op. Buts zou altijd eerst gepolst hebben naar de geaardheid en de seksuele ervaring. "Het waren nogal rare gesprekken. We vroegen ons af of het echt wel nodig was om dat allemaal in detail te weten. Maar Buts vond dat wel belangrijk. Hij zei altijd dat hij criminologie en seksuologie had gestudeerd. Het was voor hem een studieterrein."Ook een personeelslid dat naar eigen zeggen aangerand is, maar er jarenlang over zweeg, getuigt. "Als ik een klacht wilde indienen, moest dat via Buts gebeuren. Buts zette mij onder zware druk. Hij dreigde er zelfs mee om zelfmoord te plegen mocht dat ooit uitkomen."Meester Steven Vancraeyveldt vertelt in de reportage hoe zijn cliënt door Buts werd ontvangen in Oostende. "Het was om zijn dossier te bespreken. Vrij snel werden er andere handelingen gesteld. Buts begon te masturberen en drong bij de persoon aan om te helpen." Volgens de advocaat kreeg zijn cliënt ook zwijggeld.De man pleegde drie jaar geleden zelfmoord in de cel. In een afscheidsbrief beschreef hij wat hij meemaakte. "Zijn familie is ervan overtuigd dat de zelfmoord in verband staat met de ongepaste seksuele avances", aldus Vancraeyveldt.Buts wilde niet reageren op de nieuwe klachten in 'Telefacts'. Zijn advocaat Jef Vermassen zegt dat het allemaal roddels zijn met de bedoeling zijn cliënt te treffen. (Belga/TE)